EDUCATIE 23 decembrie 2017

FOTO Spiritul Crăciunului a coborât la Școala din Barcani

de Iulia Drăghici - Taraș | 3648 vizualizări

Un brad de peste 10 metri a fost împodobit de copiii și profesorii din comună

Cu mic, cu mare, bărcănenii și locuitorii din apropiere au luat cu asalt joi la prânz curtea Școlii Gimnaziale din localitatea Barcani ca să asiste la aprinderea Bradului de Crăciun. Pe scena instalată în imediata apropiere a falnicului brad, înalt de peste 10 metri, au urcat copiii de toate vârstele, elevii ai școlii gimnaziale, cât și structurile Lădăuți și Sărămas. De la preșcolari, până la elevi ai claselor a VIII, cu toți au prezentat bogate repertorii de colinde și urături.

Un moment foarte așteptat de cei mici a fost apariția lui Moș Crăciun. Bătrânelul a fost așteptat de copii cu mai multe sănii, cu ajutorul cărora l-au sprijinit pe Moș să se deplaseze de la intrare până la scena. Moș Crăciun a ascultat colindele și totodată scrisorile pe care copiii le-au scris în ultimele zile pentru el și le-a împărțit acestora cadouri în semn de recunoștință pentru dăruirea cu care s-au pregătit. Desaga moșului a fost plină cu peste 400 de pachete. Această desagă nu ar fi fost atât de bogată fără ajutorul primarului Gheorghe Marin, ajutat de Consiliul Local, preotul Gheorghe Radu Gheorghe, directorul școlii Cătălin Petcu și directorul adjunct Liliana Floroian, directoarea Școlii Gimnazial „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului, Adela Stroie și Crucea Roșie, care au dăruit copiilor zeci de jucării.

Pentru că afară au fost nu mai puțin de -6 grade, cadrele didactice împreună cu personalul de întreținere al școlii, au pregătit peste 100 de litri de ceai cald care a fost împărțit tuturor celor care au luat parte la acest eveniment. Și pentru că ceaiul fără gustare e de prisos, datorită SC.VATRA.SRL s-au împărțit și gogoși calzi care au adus căldură atât fizică cât și sufletească celor prezenți. Moș Crăciun, alături de spiriduși lui, a ales cea mai frumoasă scrisoare scrisă de o elevă care a avut prilejul să aprindă bradul cu ajutorul unui singur buton. Scrisoarea Iuliei Purecel l-a impresionat pe moș, pentru că ea a ales să-i scrie în versuri atent rimate.

Într-o atmosferă entuziastă, copii și adulți au numărat în cor secundele rămase până la aprinderea bradului, imediat după lăsarea întunericului, iar când sutele de luminițe colorate s-au aprins, toată lumea a izbucnit în aplauze și țipete de bucurie. Spectacolul să terminat apoi printr-o surpriză de proporții pregătită de către directorul școlii care a dat drumul mai multor artificii și proiectoare bucurându-i pe toți cei prezenți la eveniment.

A doua zi, în semn de mulțumire, întreg colectivul de cadre didactice de la Școala din Barcani a pornit cu colinda la Primărie.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment, cadrelor didactice care au pregătit copiii, profesorului Ovidiu Olteanu pentru buna organizare, și  nu în ultimul rând locuitorilor care au lăsat treburile deoparte și au venit să ne fie alături.

Cu drag, cu respect și prietenie, colectivul Școlii Gimnaziale Barcani, reprezentata prin director Cătălin, vă urează „Crăciun Fericit!” și „La mulți ani!”.

Articol scris de Ana-Maria Dobrinaș

Sursă foto: Constantin Neagoe

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.