EDUCATIE 25 octombrie 2019

Fostul Hotel Malnaș Băi va fi transformat în școală

de Iulia Drăghici - Taraș | 4763 vizualizări

Școala Populară de Arte și Meserii vrea să construiască aici un centru de formare a specialiștilor în domeniul balnear 

Fostul Hotel Malnaș Băi din comuna covăsneană Malnaș va fi reabilitat și transformat în centrul de formare a specialiștilor în domeniul balnear. Proiectul este coordonat de Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe. Investiția se va ridica la aproximativ 18 milioane de lei. 

Hotelul, care va deveni „Centru de formare profesională în domeniul balneoturismului”, va avea 60 de locuri de cazare, sală de mese și săli de conferințe. 

Cred că toată lumea vede că la noi sunt resurse minerale excelente ce nu se găsesc altundeva în Europa. De foarte multe ori spunem că județele Covasna și Harghita sunt reginele apelor minerale, pentru că aproape în fiecare sat sunt izvoare cu astfel de ape, dar din păcate nu avem destui specialiști. În general, în România nu sunt destui specialiști, de la nămolul de la Techirghiol, până la Salina de la Turda. De aceea ne-am gândit ca Școala Populară de Arte și Meserii, care face și formare  profesională pentru adulți, să inițieze un proiect, să chemăm specialiști să educe alți specialiști ca să poată lucra în acest domeniu. Noi credem că turismul balnear, de sănătate poate să fie mult mai bun și să ducă această țară înainte”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, directorul Școlii de Arte și Meserii, Gáj Nándor, care a punctat că o astfel de investiție este cu siguranță „benefică nu numai pentru județul Covasna, dar și pentru toată Regiunea Centru”. 

În ședința de joi a Consiliului Județean s-a aprobat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Reabilitare ansamblu, demolare parțială, extindere și branșamente la utilități la sediul Centrului de formare profesională în domeniul balneoturismului”. 

Proiectul este în stadiul DALI, asta înseamnă că avem un proiect minimal. Urmează ca după o altă ședință a Consiliului Județean să ni se aprobe, să vedem, sumele, pentru proiectul de execuție și construire”, ne-a mai spus Gáj Nándor. 

Acesta a mai punctat că ținta principală este transformarea fostului hotel în centru de formare, iar, ulterior, dacă vor exista posibilități, va putea oferi chiar și spații de cazare turiștilor.  

Deocamdată încercăm să fie un centru de formare. Sigur, când nu sunt proiectele noastre, poate fi închiriat”, ne-a spus directorul Școlii de Arte Populare și Meserii. 

Potrivit indicatorilor tehnico-economic ai proiectului, durata de realizare este de 49 de luni. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.