EDUCATIE 13 aprilie 2022

„Fii în siguranță azi”, întâlnire a partenerilor Erasmus+

de Covasna Media | 1834 vizualizări

În perioada 4-8 aprilie s-a desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale Speciale din Sfântu Gheorghe ultima săptămână de mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Be Safe Today”. Au participat la această mobilitate câte opt profesori din cadrul unor instituții de învățământ special, partenere din Ungaria – Pécsi Éltes Egymi, Slovenia - Dvojezična osnovna šola II Lendava și Slovacia – Špecialna zakladna skola, Kralovský Chlmec. Proiectul nostru, așa cum sugerează și titlul, își propune să promoveze importanța siguranței și securității în viața de zi cu zi a elevilor cu nevoi educaționale speciale, cu accent puternic pe cunoașterea și utilizarea regulilor de circulație, a utlizării în siguranță a internetului si conștientizarea pericolelor pentru a evita transformarea în victime atât în mediul fizic cât și în cel virtual.

În cadrul proiectului, cele patru instituții partenere participante au realizat activități lunare cu elevii și activități de mobilitate, bazate pe schimburi de experiență și formare pentru profesori.

„Fii în siguranță pe internet” a fost subiectul cursului de scurtă durată, organizat de instituția noastră, la care au participat partenerii noștri. Au fost abordate probleme de actualitate care afectează din ce în ce mai mult și elevii cu nevoi educaționale speciale, cum ar fi protecția vieții private, regulile de utilizare a internetului, bullying, sexting sau conținuturi sexuale pe internet și posibilitățile controlului parental. Elevii școlii au realizat o expoziție de afișe pe tema siguranței internetului  și s-au pregătit cu un spectacol cultural. Partenerii noștri au avut astfel ocazia să cunoască specificul sistemului de învățământ special din județul nostru.

Demény  Márta – responsabil proiect

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.