EDUCATIE 23 aprilie 2020

Elevii și-au exteriorizat trăirile într-un proiect inedit

de Daniela Luca | 2296 vizualizări

Expoziția virtuală cuprinde peste 200 de creații semnate de elevii din județ și din afara acestuia

Câțiva psihologi din județ au inițiat proiectul „Spune cum te simți, arată-ne cine ești!” prin care i-au provocat pe elevi să își împărtășească într-un mod creativ emoțiile generate de situația actuală. Lucrările lor pot fi urmărite pe pagina virtuală a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Covasna. 

Peste 200 de lucrări pe tema care ilustrează emoțiile provocate de pandemie, semnate de elevii din județul Covasna și Mureș pot fi vizualizate pe pagina virtuală a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Covasna. Proiectul „Spune cum te simți, arată-ne cine ești!” le-a oferit posibilitatea participanților să se exteriorizeze într-un mod creativ și să își arate trăirile generate de situația actuală. 

Psihologul Mirela Rotundu Cojocaru ne-a spus că această acțiune este o continuare a unui proiect care s-ar fi desfășurat în câteva clase din județ, față în față, și care ar fi avut la bază ideea abordării bullying-ului în mediul școlar, însă în contextul actual a fost nevoie de schimbarea tematicii.

„Scopul principal al acestui proiect este acela de a oferi posibilitatea tuturor copiilor să-și exprime trăirile (pozitive, negative) experimentate pe parcursul acestei stări de urgență generată de pandemia actuală. Proiectul a fost promovat și a fost primit cu deschidere de către cadrele didactice, de către părinți și nu în ultimul rând de către elevii din județ care ne-au surprins plăcut prin receptivitatea lor. (...) Deci popularizarea acestuia a fost realizată prin colaborarea și susținerea primită din partea acestora, inclusiv din partea  IȘJ Covasna. De asemenea, fără sprijinul și implicarea directorului instituției CJRAE Covasna, Szőcs Levente, acest proiect nu l-am fi putut concretiza. (...) Suntem trei profesori consilieri școlari din cadrul instituției, Filip Mária, Para Nóemi, Rotaru Cojocaru Mirela, care am dorit să transmitem mesajul către elevi că le suntem alături  în aceste momente”, ne-a spus Mirela Rotundu Cojocaru.

Cei care vor vizualiza expoziția online pot susține elevii prin apăsarea simbolului din partea de jos a fotografiilor. 

„Deoarece nu este un concurs, aceste like-uri nu vor fi cuantificate, ci mai degrabă aceasta reprezintă o continuare a muncii individuale realizată de fiecare în parte prin recunoașterea acelor produse, creații de care se simt atrași sau inspirați”, a mai precizat Mirela Rotundu Cojocaru. 

Cei care vor să facă parte din proiect pot trimite în continuare lucrări, iar acestea vor fi încărcate ulterior pe platforma online cjraecovasna.ro.  

Sursă foto: cjraecovasna.ro. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.