EDUCATIE 25 septembrie 2017

Elevi de la „Mircea Eliade”, la studiu, în Slovacia

de Iulia Drăghici - Taraș | 2233 vizualizări

Vizita este o etapă a proiectului Erasmus+, „BESTeachers, BESTudents”, din care face parte liceul teoretic covăsnean

Un grup de cinci elevi, însoțiți de un profesor coordonator, de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului participă în perioada 25–29 septembrie a.c. la o vizită de studiu în Slovacia.

Alex Nițu, Cosmin Popica, David Staicu, Alex Tonie, Alin Tonie și profesorul coordonator Alexandru Fercu participă, în perioada 25–29 septembrie, în orașul Košice din Slovacia, la a treia întâlnire de lucru a elevilor din proiectul „BESTeachers, BESTudents”, finanțat prin Programul Erasmus+.

Pe lângă musafirii din România, slovacii primesc vizite și de la elevi din Turcia, Polonia, Bulgaria și Spania.

Tema întâlnirii acestora este „Smile makes the life easier” (din engl. „Zâmbetul face viața mai ușoară”). Principala activitate pe care se vor concentra elevii este realizarea unui ziar, dar aceștia vor avea ocazia și să cunoască elevii școlii gazdă din Košice, împrejurimile, tradițiile și să participe la ateliere de lucru internaționale.

Proiectul „BESTeachers, BESTudents”, finanțat cu circa 23.000 de euro, bani europeni, se concentrează pe două paliere. Unul dintre acestea îşi propune pregătirea profesorilor, profesionalizarea lor şi adaptarea metodelor de lucru cu tinerii la timpurile prezente. Al doilea palier este cel care îşi propune reducerea abandonului şcolar în rândul elevilor, problemă care se resimte tot mai mult la nivelul Uniunii Europene, prin activităţi de conştientizare a importanţei învăţăturii. Astfel, vizitele transnaţionale din proiect sunt, de asemenea, de două feluri: jumătate din ele se axează pe întâlniri de lucru ale profesorilor, ore deschise cu elevi din alte ţări, diseminări şi altele, iar cealaltă jumătate, pe schimburi de experienţă între elevi şi profesori.

Acțiunile au început în septembrie 2016 şi se vor încheia în august 2018. Şcolile partenere Liceului „Mircea Eliade” sunt: „Gazi Sosyal Bilimler Lisesi” din Isparta, Turcia (țara coordonatoare), „Gimnazia Hristo Botev” din Popovo, Bulgaria, „Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku” din Košice, Slovacia, „Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr 3” din Katowice, Polonia, şi „Centre Educatiu Balaguer” din L’Hospitalet, Spania.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.