EDUCATIE 19 aprilie 2018

Elevi ai liceului tehnologic „Constantin Brâncuşi“ reprezintă judeţul la expoziţia internaţională GastroPan

de Agerpres | 835 vizualizări

Un grup de elevi de la liceul tehnologic „Constantin Brâncuşi“ din Sfântu Gheorghe va reprezenta judeţul Covasna la ediţia din acest an a expoziţiei internaţionale GastroPan, care se va desfăşura în perioada 19-22 aprilie, la Târgu Mureş.

Directoarea liceului, Carmen Tordai, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că echipa formată din trei elevi şi un maistru bucătar va participa la secţiunea Gastronomie, cu platouri culinare reci, respectiv cu o serie de produse tradiţionale „reinterpretate“ într-o manieră modernă.

„Cu siguranţă ne vom număra printre cei mai tineri participanţi. (...) Este cea de-a zecea ediţie a GastroPan, iar anul acesta organizatorii au pus ştacheta şi mai sus. (...) Noi ne vom prezenta cu o serie de produse tradiţionale reinterpretate sau uitate, pe care le vom pune în valoare într-o variantă modernă. De o lună de zile ne pregătim pentru acest concurs important, am încercat tot felul de reţete, de preparate, de materii prime, de idei şi sperăm ca preparatele noastre să fie apreciate de juriu. (...) Este al cincilea an în care participăm la GastroPan (...) şi ţinem neapărat să fim prezenţi la acest concurs alături de profesionişti, pentru ca elevii noştri să vadă care este nivelul şi cât de mult trebuie să înveţe şi să muncească pentru a face artă“, a declarat Carmen Tordai.

Brutăria din Sfântu Gheorghe, care a câştigat de trei ori trofeul „Pâinea anului“ la GastroPan, nu va fi prezentă la ediţia din acest an.

„Anul acesta nu vom participa la nicio secţiune pentru că, să fiu sincer, nu am avut timp să ne pregătim. Am fost foarte ocupaţi cu stadionul şi echipa de fotbal şi nu suntem genul care să ne prezentăm nepregătiţi la un concurs gastronomic de asemenea anvergură. (...) Până acum am câştigat de trei ori trofeul 'Pâinea anului' şi eu consider, ca şi în fotbal, că dacă o echipă câştigă de trei ori campionatul mondial atunci păstrează cupa. Noi am câştigat de trei ori cea mai bună pâine a României şi consider că cupa a rămas la noi“, a declarat pentru AGERPRES, Dioszegi Laszlo, patronul brutăriei şi al echipei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe care joacă în prima ligă fotbalistică.

Potrivit organizatorilor, GastroPan va reuni peste 150 de expozanţi din ţară şi străinătate.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.