Echipa de la Sadoveanu face furori în prima mobilitate fizică din cadrul proiectului E+KA229 „Get plugged to rural life” în Salonic, Grecia
Cu câteva emoții din cauza contextului pandemic din întreaga Europă, dar înarmați cu voie bună, sete de cunoaștere, măscuțe și dezinfectant, echipa de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului a participat la prima mobilitate fizică din cadrul proiectului de parteneriat strategic „Get plugged to rural life” în Salonic, Grecia, în perioada 19-23 octombrie 2021.
Astfel, 4 elevi curioși și silitori alături de doamna director Adela Stroie, prof. înv. primar Marcela Radu și prof. coordonator Daniela Hosu au reprezentat cu mândrie școala românească și au participat cu interes la activitățile organizate de 4th Primary School Pefka, Thessaloniki alături de partenerii lor din Spania, Polonia și Lituania.
Printre activitățile organizate de țara gazdă amintim: atelier de creație, dansuri tradiționale grecești, decorarea colțului Erasmus, jocuri digitale în echipe mixte, job shadowing, vizite culturale la Biserica Sf. Dumitru, Piața antică romană, Turnul Alb, Muzeul din Pella și izvoarele termale din aceeași localitate. Totodată, corpul profesoral al școlii gazdă, alături de asociația părinților ne-au oferit o veritabilă experiență culinară și ne-au încântat simțurile cu bucate tradiționale grecești învăluite în povești populare și fapte istorice reale contribuind, astfel la înțelegerea diferențelor culturale și îmbrățișarea unei viziuni europene unitare.
Elevii participanți și-au asumat repede rolul de mici ambasadori și și-au încântat colegii de peste hotare cu o sumedenie de povești, informații și fotografii, contribuind activ la această experiență multiculturală autentică și stârnind interesul pentru următoarele activități de proiect precum și pentru mobilitățile ce vor urma.
Concluzia este evidentă: Suntem mândri că facem parte din familia Erasmus+! Aventura grecească ne-a deschis orizontul cunoașterii și ne-a arătat beneficiile unei comunități unite. Acceptarea diversității, îmbrățișarea multiculturalității, precum și închegarea unor prietenii durabile conturează importanța și succesul acestui proiect școlar internațional. Împreună descoperim lumea, învățăm și clădim o viață mai bună. Pas cu pas și pășim împreună!
Prof. coordonator,
Daniela Hosu