EDUCATIE 16 martie 2021

Două clase primare de la Liceul „Mikes Kelemen”, în scenariul roșu

de Daniela Luca | 988 vizualizări

Decizia a fost luată după ce un cadru didactic și un elev au fost depistați pozitiv cu COVID-19

Datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna arată că încă două clase de la o școală din Sfântu Gheorghe intră în scenariul roșu, de predare online, după ce un cadru didactic și un elev au fost depistați ca fiind infectați cu SARS-COV-2. Pe listă s-a mai adăugat și o grupă de la Grădinița cu Program Prelungit „Hófehérke” din reședința de județ. 

„Sunt două clase, I-a A și I-a C de la Liceul „Mikes Kelemen”. E vorba de un cadru didactic infectat, iar din clasa cealaltă un elev”, ne-a spus luni inspectorul Școlar General, Kiss Imre. 

Clasele vor ieși din scenariul roșu pe 23, respectiv 25 martie, conform datelor IȘJ Covasna. 

Și grupa mare „Kincskeresők” de la Grădinița cu Program Prelungit „Hófehérke” din Sfântu Gheorghe a trecut la predarea online, până pe 25 martie, după ce o educatoare a fost testată pozitiv. 

Informațiile furnizate de IȘJ Covasna mai arată că scenariul galben este aplicat săptămâna aceasta în 73 de unități școlare din 18 localități. Este vorba despre orașele Sfântu Gheorghe, Covasna și alte 16 comune și sate din județ. Școala Gimnazială „Horn Dávid” și Grădinița cu Program Normal din Comandău rămân și în continuare în scenariul roșu.

Conform datelor Ministerului Educației, la nivel național, în săptămâna 8 - 15 martie, în unitățile de învățământ preuniversitar numărul preșcolarilor/elevilor confirmați COVID-19 a crescut cu 181 (media 22 cazuri/zi), în timp ce numărul personalului din învățământ confirmat COVID-19 a crescut cu 321 (media 40 cazuri/zi). În aceeași perioadă în 216 clase și grupe s-a suspendat activitatea față în față ca urmare a cazurilor confirmate, se arată pe edu.ro. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.