EDUCATIE 2 octombrie 2017

Donații de carte la Grădinița „Benedek Elek”

de Covasna Media | 1042 vizualizări

Peste 120 de cărți au fost donate grădiniței din Sfântu Gheorghe, cu ocazia zilei de naștere a scriitorului „Benedek Elek”

„Biblioteca liberă - O carte pentru fiecare, o carte pentru toți”

Grădiniţa cu Program Prelungit „Benedek Elek” din municipiul Sfântu Gheorghe, strada Oltului nr. 36-38, a fost gazda unui eveniment important vineri, 29 septembrie 2017.

Ziua de naştere a scriitorului şi povestitorului Benedek Elek a fost aleasă de către Societatea Cititorilor Maghiari pentru Ziua Poveştii Populare Maghiare.

Astăzi am sărbătorit cu toții această minunată zi, copii și adulți, începând cu orele 9:30, în curtea grădiniţei, în preajma bustului scriitorului Benedek Elek.

La acest eveniment au participat mai mulți invitați, printre care și reprezentanți ai primăriei municipiului Sfântu Gheorghe și bibliotecii județene „Bod  Péter” Sfântu Gheorghe, doamne director de la grădinițele din oraș, părinți ai copiilor.

Corul grădiniței a deschis această serbare pe acorduri de vioară.

Copiii din grupele Napsugár, Szivárvány, Babóca și Mickey Mouse au prezentat poezii, povești atât în limba maghiară, cât și în limba română.

În discursul lor, prezentatorii evenimentului, directorul grădiniței „Benedek Elek”, preşedintele Asociaţiei „Prietenii moşului Elek”, reprezentanții primăriei și bibliotecii județene, coordonatorul proiectului „Biblioteca liberă”, s-au referit la viața povestitorului Benedek Elek și rezultatele promovării lecturii.

Cu această ocazie s-au depus coroane și flori la bustul lui Benedek Elek, s-a  inaugurat „Biblioteca liberă”, o bibliotecă de încredere, amplasată în curtea grădiniței, care are ca scop oferirea de cărți împrumutabile, liber și gratuit, pe tot parcursul anului școlar, tuturor celor care doresc, copiilor, părinților și vizitatorilor care pășesc în grădinița noastră, cu condiția de a le returna.

Dorim ca oamenii să le folosească, să le citească cât mai mult.

Invitații au donat cărți care au fost primite cu mult drag.

Copiii prezenți au gustat mere din coșul fermecat și cu siguranţă au crezut că acestea sunt provenite din grădina lui Benedek Elek din Băţanii Mari.

Activitatea s-a încheiat cu impresii, discuții, în sala de festivități a grădiniței.

Un eveniment reușit, într-o zi frumoasă de toamnă, care va rămâne în memoria celor prezenți. Precis îl vom continua și anul viitor începând cu data de 29 septembrie.

Educ. Lidia Zămosteanu

GPP „Benedek Elek” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.