EDUCATIE 17 februarie 2021

Doar 60% dintre copiii înscriși la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe vin fizic la cercuri

de Daniela Luca | 1436 vizualizări

Se aplică același scenariu ca în școli 

Activitatea la Cluburile Copiilor din Întorsura Buzăului, Covasna, Târgu Secuiesc și Baraolt a fost reluată odată cu redeschiderea școlilor. În cazul acestora toți copiii au putut să se întoarcă la cercurile care până nu demult s-au ținut în online. Sfântu Gheorghe însă rămâne deocamdată în scenariul galben, ceea ce înseamnă că nu toți elevii s-au reîntors la Palat. 

„Noi am deschis acele patru cluburi, Întorsura Buzăului, Covasna, Târgu Secuiesc și Baraolt în scenariul verde și Sfântu Gheorghe în scenariul galben. Asta înseamnă că aici vin preșcolarii, clasele primare, clasele a VIII-a și a XII-a, ca și la școală. Dacă va fi la Sfântu scenariul verde pe viitor, pe acesta îl vom aplica și noi.  În fiecare săptămână se recalculează indicele și acum tot în galben suntem în săptămâna asta. Acum vin cam 60% dintre copii la Sfântu Gheorghe, pentru că foarte mulți copii care veneau la cercuri sunt din clasele V-VII. Ceilalți 40% sunt în online. Profesorii fac orele după-masă, mai ales după ora 18:00”, ne-a spus directorul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő.

În ceea ce privește varianta online de predare, care se realizează printr-o platformă pusă la dispoziție gratuit de Ministerul Educației, acesta spune că metoda nu dă rezultate prea bune, iar prezența este mult mai mică. 

„E foarte dificil în online să faci activități extrașcolare. Cel mai greu e la cercurile tehnice, cum ar fi la aeromodelism. La desen, la fotografie mai merge, dar nici acolo nu prea își dau copiii interesul. Copiii sunt obosiți, pentru că stau câteva ore în fața calculatorului la orele de la școală. E de înțeles. E obositor. Nu prea ai cum să îi motivezi pe copii, pentru că nu dai note. Cei care vin, vin doar din plăcere”, a mai precizat directorul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe. 

Singurul cerc la care participă toți copiii, indiferent de vârstă, este cel de schi.  

„Doar cercul de schi se desfășoară în aer liber. Mergem la Șugaș Băi. Acolo vin mai mulți pentru că totul se desfășoară în exterior. Sunt în jur de 150 de copii de toate vârstele la schi. Marea majoritate sunt de clasele I-IV. Dacă ne lasă vremea vrem să facem și câteva concursuri în mai, cum ar fi Cupa Baraoltului, însă excursii nu vom organiza”, a adăugat Kerekes Jenő. 

Printre cercurile care funcționează în acest an se numără: dansul modern, dansul popular, muzică ușoară, protecția mediului, aeromodelism, karting, electronică, vânătoare de vulpe, jocuri pe calculator-informatică, foto-video, cultură și civilizație engleză, atelierul fanteziei, tenis de masă, schi, înot, etnografie, ecoturism, pictură pe lemn, șah, ziaristică și animație. Cel din urmă este o noutate.

Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în municipiul Sfântu Gheorghe, înregistrată miercuri, este de 1,30 la mia de locuitori, în scădere față de cea de acum o săptămână (1,51 la mia de locuitori). 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.