EDUCATIE 30 august 2017

Din toamnă, cursuri gratuite de patinaj și înot

de Iulia Drăghici - Taraș | 2451 vizualizări

Autoritățile locale vor să înceapă înscrierile odată cu noul an școlar

Elevii din reședința de județ vor putea învăța gratuit să înoate și să patineze, arată un proiect al autorităților din municipiul Sfântu Gheorghe. Potrivit primarului Antal Árpád, cursurile de patinaj se vor desfășura la noul patinoar din oraș, care va fi construit lângă Arena Sepsi.

„Cum începe școala, începem acest program. Chiar dacă gheață, propriu-zis, vom avea în noiembrie, asta nu înseamnă că nu putem să pregătim copiii pentru patinaj încă din septembrie. (...) Va fi un patinoar nou-nouț construit lângă arena sportivă, de mărime oficială. Evident, vrem să montăm un patinoar nou și în centrul orașului, dar acest program gratuit vrem să îl desfășurăm pe acel patinoar de lângă Arena Sepsi”, a declarat primarul într-o conferință de presă.

Ideea cursurilor gratuite de înot și patinaj pentru elevi vine de la un program deja implementat în Miercurea Ciuc, în care toți elevii din clasele I-II învață să patineze și cei din III-IV să înoate. Și la Târgu Secuiesc deja circa 1.500 de elevi sunt înscriși la cursurile de patinaj care vor fi desfășurate la patinoarul mobil din localitate.

Patinoarul mobil acoperit din Sfântu Gheorghe va fi coordonat de Academia de Hochei a Ținutului Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.