EDUCATIE 4 octombrie 2010

Din 1 octombrie, Școala cu cls. I-VIII „Nicolae Russu” Sita-Buzăului a primit statutul de Eco-Școală!

de Covasna Media | 549 vizualizări
După o perioadă de 2 ani și jumătate de activități constante, la Școala cu clasele I-VIII “N. Russu” - Sita Buzăului, în data de 1 octombrie s-a făcut bilanțul activităților extra-școlare din cadrul Programului Eco-Școală, program derulat sub egida Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie București. În această zi, corpul profesoral și elevii acestei școli, în frunte cu directorul Iosif Radu, s-au bucurat de prezența

După o perioadă de 2 ani și jumătate de activități constante, la Școala cu clasele I-VIII “N. Russu” - Sita Buzăului, în data de 1 octombrie s-a făcut bilanțul activităților extra-școlare din cadrul Programului Eco-Școală, program derulat sub egida Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie București.

În această zi, corpul profesoral și elevii acestei școli, în frunte cu directorul Iosif Radu, s-au bucurat de prezența unor distinși oaspeți precum președintele C.C.D.G. Cornelia Dinca, inpector general adjunct al IŞJ Covasna, Maria Băilă, Rozalia Iacob și Kovacs Ştefan din partea Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu și nu în ultimul rând reprezentatntul Autorităților Locale, primarul Constantin Filofi, care a sprijinit acest proiect atât la demararea lui în 2007, cât și în perioada care a urmat.

În prezența acestor oaspeți, elevii și-au prezentat roadele muncii prin diverse lucrări și mici proiecte cu caracter ECO: album de fotografii realizat de elevii clasei a VII-A, reviste realizate de elevi care acum învață la Liceul “Mircea Eliade”, cât și o prezentare power-point cu crâmpeie din viața lor de mici ecologiști. Elevii întregii școli s-au declarat entuziasmați că activitățile lor în acest sens au fost recunoscute, astfel că și școala lor va primi “Steagul Verde”, steag pe care îl dețin toate Eco-Școlile  din lume, școli preocupate de faptul că omul este cel care distruge mediul înconjurator și tot omul trebuie să fie cel care face ceva pentru ca acesta să nu mai fie poluat.

Coordonator Program,  Prof. Teodora Murea

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.