EDUCATIE 25 septembrie 2012

Delta Dunării în 70 de fotografii la Muzeul Naţional Secuiesc

de Covasna Media | 494 vizualizări

Muzeul Național Secuiesc (MNS) din Sfântu Gheorghe găzduiește până pe 5 otombrie Expoziția de fotografie „Ariile protejate. Unitate prin diversitate”, parte a proiectului „Delta Dunarii ne privește pe toți! Ne implicăm împreună!”. Proiectul este realizat de Fundația Pronatura împreună cu Societatea Ornitologica Română și este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România; printre parteneri se mai numără Inspectoratele Şcolare Județene din Covasna și Tulcea, Agenția pentru Protecția Mediului Covasna și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Directorul executiv al Fundației Pro Natura, Cătălin Lazăr, a declarat că Expoziția este rezultatul direct al unei tabere ce a avut loc în cadrul proiectului în luna august și a implicat 20 de elevi de la Liceul Székely Mikó și Colegiul Național Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe și alte două unități de învățămnt din Tulcea. Selecția copiilor s-a făcut prin concursuri cu probe teoretice și practice, câștigătorii participând la Tabăra de Educație Ecologică, desfășurată în două locații: localitatea Maliuc – parte integrantă a Rezervației Biosfera Delta Dunării și localitatea Vadu – pe malul Mării Negre.

În cadrul acestei tabere, elevii au realizat seturi întregi de fotografii, surprinzând complexitatea și frumusețea Deltei Dunării, iar dintre acestea o parte au fost selectate pentru Expoziția pe care o putem vedea în aceste zile la MNS.

„Ultima parte a acțiunii va însemna înscrierea într-o rețea online, numită Young Reporters of Environment (Tinerii reporteri ai mediului înconjurător), a școlilor participante la Tabără. Este o rețea la nivelul Uniunii Europene, în care se află înscrise alte 24 de țări. Am ales județul Covasna ca partener la proiect tocmai pentru că Delta Dunării este un bun al tuturor, care trebuie apreciat și protejat de toți, nu doar de cei care stau în zona aceea. În plus, considerăm că este bine ca tinerii să conștientizeze devreme ce înseamnă Delta și că este de datoria noastră, a tuturor, să ne implicăm în protejarea acesteia”, a declarat Cătălin Lazăr.

În cadrul Expoziției de la MNS pot fi vizionate aproximativ 70 de fotografii ce surprind Delta Dunării, toate fiind realizate de elevii participanți la Tabăra proiectului; după ce va părăsi Sfântu Gheorghe, Expoziția va ajunge în Tulcea, unde va putea fi vizionată la Institutul de Cercetare din localitate.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.