EDUCATIE 15 noiembrie 2010

Debate Power!

de Covasna Media | 485 vizualizări
La invitaţia inspectoarei şcolare de limba română, Alice Pop, aproximativ 50 de persoane din tot judeţul Covasna, un sfert dintre ei profesori şi restul elevi, au participat vineri la o prezentare a Clubului de Dezbateri din Sfântu Gheorghe, în Amfiteatrul Colegiului Naţional Mihai Viteazul. Prima oră a fost o demonstraţie de argumentare asupra temei „debate-ul ar trebui introdus ca şi metodă de predare în şcoli“

La invitaţia inspectoarei şcolare de limba română, Alice Pop, aproximativ 50 de persoane din tot judeţul Covasna, un sfert dintre ei profesori şi restul elevi, au participat vineri la o prezentare a Clubului de Dezbateri din Sfântu Gheorghe, în Amfiteatrul Colegiului Naţional Mihai Viteazul.

Prima oră a fost o demonstraţie de argumentare asupra temei „debate-ul ar trebui introdus ca şi metodă de predare în şcoli“, într-o dispută doi la doi, în care afirmatori au fost Antonia Mari şi Andreea Cucu, iar negatori, Simina Gheorghincă şi Dani Cruceriu. Cu câte un absolvent din Sfântu, ajuns acum student la Cluj, în ambele echipe - Antonia la Drept, Dani la Biologie şi cu câte o elevă în clasa a XI-a în C.N.M.V, deja extrem de experimentatele Andreea şi Simina, meciul a atras atenţia publicului şi a demonstrat din plin utilitatea unei asemenea activităţi pentru elevi, aceştia probând fără drept de tăgadă o mulţime de calităţi pe care greu le-ar fi putut obţine fără implicarea în mişcarea de debate... Felicitări încă odată, dragilor şi Succes mai departe!

Cu speranţa că măcar o parte dintre cei prezenţi acolo vor dori să folosească informaţiile obţinute în meci sau în prezentarea de după şi cu convingerea fermă că dezbaterile academice ajută din plin la formarea unei noi generaţii de lideri, mai antrenaţi, mai disponibili, mai implicaţi şi mult mai bine pregătiţi pentru viaţă, închei cu asigurarea că vom fi întotdeauna deschişi la orice formulă de parteneriat cu oamenii deschişi la minte, pentru că, nu-i aşa, „Împreună chiar suntem mai buni!“.

P.S. Campionii noştri din Sfântu Gheorghe, Bianca Dragomir şi Radu Cotarcea au făcut break-ul, adică au trecut în eliminatorii la prestigiosul turneu de dezbateri academice de la Oxford!

Mădălin Guruianu

Coordonator Debate Club Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.