EDUCATIE 19 mai 2013

Dar din dar

de Covasna Media | 813 vizualizări

Expresia „dar din dar” are foarte multe interpretări la care din 16 mai 2013 se mai poate adăuga una: darul emoţiilor pozitive naşte prietenii şi momente unice. Elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului îndrumaţi de prof. Georgeta Coman s-au implicat activ de anul acesta în Acţiunea Comunitară, devenind voluntari care doresc să dăruiască timpul şi creativitatea lor unor persoane care pot aprecia aceasta. Astfel s-a legat o trainică relaţie de colaborare între instituţia voluntarilor şi Şcoala Gimnazială Specială din Sf. Gheorghe.

Deşi distanţa între voluntari şi micii beneficiari este considerabilă, există timp pentru acele momente în care doreşti să dăruieşti prietenie, mângâiere, bucurie. Într-o minunată activitate organizată de Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” elevii şcolii din Sf. Gheorghe au simţit că sunt valoroşi, importanţi şi iubiţi şi de alte persoane. Primul gest care a încălzit sufletul unui copil de 9 ani a fost acela de a îi găsi „cel mai bun prieten”, dăruindu-i un minunat căţel care îşi dorea un stăpân care să-l iubească.

Cu răbdare şi prietenie elevele voluntare au însoţit copiii în vizite la diferite puncte economice din oraş, locuri unde angajaţii au găsit resurse să explice şi să zâmbească dăruind cunoaştere copiilor speciali. Întâlnirea unei prietenii deosebite s-a încheiat pe malul Râului Buzău, unde jocul, veselia, concursul au fost daruri de suflet. Bucuria tuturor a adus pentru câteva clipe bunătatea care trebuie să depăşească acele momente ale sărbătorilor, devenind momente de normalitate.

Astfel de momente sunt darurile vieţii prinse ca amintiri într-un album al experienţelor deosebite. Nu numai Răzvan, băieţelul care de ziua lui a întâlnit cel mai bun prieten a primit un dar, ci toţi ceilalţi 11 copii din şcoala specială au primit cadouri ca bunăvoinţa persoanelor care le-au zâmbit, le-au explicat, i-au mângâiat, le-au organizat concursuri, le-au pregătit prăjituri şi delicioase gustări pentru picnic. În acelaşi timp elevele voluntare din liceu care a dorit să dăruiască prietenie şi bucurie copiilor au primit la rândul lor bucurie, satisfacţie şi momente inedite care sigur vor fi speciale în viaţa lor.

Prof.  Florina Gheorghiu

Elevi Intorsura la Scoala Speciala mai 2013 - 2

Elevi Intorsura la Scoala Speciala mai 2013 - 1

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 1 ora, 56 minute

CONVOCATOR

Acum 8 ore, 17 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.