EDUCATIE 12 august 2017

Dansatorii întorsureni cuceresc lumea!

de Iulia Drăghici - Taraș | 5102 vizualizări

Ansamblul folcloric „Mlădițe Românești” din Întorsura Buzăului a câștigat locul 1 la un festival internațional

Ansamblul folcloric „Mlădițe Românești” al Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului a câștigat locul 1 la Festivalul internațional de folclor pentru copii și tineret, „Peștișorul de aur”, organizat la Tulcea, în perioada 7-12 august. Aproape 1430 de participanți din 14 țări au luat parte la eveniment.

Dansatorii întorsureni au fost zilele trecute în mare formă. Aceștia au reușit să cucerească juriul unuia dintre cele mai importante concursuri de folclor pentru copii și tineret din țară, fiind desemnați câștigătorii locului I la Festivalul internațional de folclor pentru copii și tineret, „Peștișorul de aur”.

Evenimentul, aflat la o ediție aniversară, respectiv a XXV-a, a găzduit, potrivit organizatorilor, cea mai numeroasă prezență de până acum.  

La Tulcea au fost prezenți participanți din 14 țări, dar și din 12 județe din România, adică un total de aproape 1430 de participanți.

Concurenții au venit din țări precum Republica Moldova, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Columbia, Georgia, Ucraina, Polonia, Macedonia, Kosovo (Serbia), Senegal, Sri Lanka, Siera Leone, Bulgaria.

Din România, au participat ansambluri din Olt, Suceava, Bistrița-Năsăud, Argeș, Bihor, Covasna (Întorsura Buzăului), Mureș, Dolj, Brașov, Iași, Teleorman și Tulcea (cinci  grupuri), potrivit Ziarului de Tulcea.

„După atâta muncă și oboseală, a sosit din nou momentul să culegem roadele. Bravo! Bravo! Bravo! Dragii mei copii, locul I, la această competiție de asemenea anvergură, l-ați meritat din plin, pentru că sunteți ambițioși, pentru că știți ce vreți şi pentru că puteți!! S-o țineți tot așa, acesta-i doar începutul!”, a scris profesoara și coregrafa Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului, Rodica Boieru pe pagina sa de Facebook.

În luna mai, cei 24 de dansatori ai formației au obținut încă un loc I, dar de data aceasta la ediția a XXIII-a a Festivalului Internațional de Folclor pentru copii și tineret „Așa-i jocul pe la noi”, desfășurată în perioada 12–14 mai la Arad.

De asemenea, în perioada 6 – 10 iulie, „Mlădițe Românești” a luat parte și la Concursul Național pentru copii „Călușul românesc” de la Slatina. Atunci organizatorii au stabilit un record mondial cu dansul călușului oltenesc, când peste 1.200 de participanți, printre care și cei din zona Buzaielor, au dansat simultan celebrul dans românesc.

Sursă foto: Facebook, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.