EDUCATIE 3 septembrie 2020

Cum pot învăța tinerii că scrisul e ca o terapie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1308 vizualizări

S-a lansat proiectul „Rânduri din timpul pandemiei”; termenul de înscriere este 17 septembrie 

Asociația 100% Playground, cu sediul la Întorsura Buzăului, a lansat un nou proiect dedicat tinerilor. „Rânduri din timpul pandemiei”, pentru care înscrierile sunt deschise până în 17 septembrie, are ca scop documentarea impactului pandemiei asupra tinerilor și transformarea textelor scrise de aceștia în materiale de presă. Dintre participanți, 12 vor fi selectați să ia parte la un curs de scriere terapeutică.

Proiectul se derulează în perioada septembrie – octombrie 2020 și se adresează tinerilor cu vârste între 14 și 35 de ani, dornici să-și împărtășească trăirile și perspectivele asupra perioadei de schimbări și provocări pe care o traversăm. 

Dacă vrei să îți faci vocea auzită și vrei ca lumea să îți cunoască povestea de pandemie, trimite-ne textul tău, iar noi vom publica 16 dintre acestea (sub un pseudonim sau numele real) în presa online, în presa scrisă regională sau le vom difuza la radio. 

Scopul proiectului este de a ne conecta prin intermediul poveștilor personale și a crea o comunitate în care împărtășirea experiențelor și comunicarea autentică sunt încurajate și sprijinite. Proiectul atrage totodată atenția asupra experiențelor și trăirilor tinerilor corelate perioadei de criză și incertitudine din societate”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna. 

Înscrierea textelor se poate face până la data de 17 septembrie 2020, la adresa: contact@100playground.ro. 

Regulamentul arată că pentru înscriere sunt necesare: 

1. Un text de 1-2 pagini care să reflecte felul în care trăiești această pandemie și te raportezi la schimbările apărute. Nu există niciun format impus. Rândurile pot fi sub formă de monolog, dialog, versuri sau orice alta metodă alegi să îți înșiri gândurile. 

2. O scurtă prezentare a autorului (nume, vârstă, număr de telefon, oraș și alte informații relevante).

3. O imagine reprezentativă pentru textul transmis. 

4. Un pseudonim - în cazul în care dorești ca articolul apărut în presă să fie sub anonimat.  

„Dintre persoanele care vor trimite texte în cadrul acestui proiect, 12 tineri vor fi selectați pentru a participa în cadrul unui curs de scriere terapeutică. Scrisul are puterea de a transforma în concret ceea ce este vag, implicit, nespus. În cadrul atelierului ne vom apleca cu atenție și blândețe asupra acestor aspecte și vom face din scris aliatul nostru în gestionarea și înțelegerea stărilor emoționale. Cursul va avea loc în luna octombrie, în conformitate cu reglementările în vigoare în contextul pandemiei de COVID19. Participarea este gratuită”, mai arată comunicatul de presă. 

Proiectul „Rânduri din timpul pandemiei” este susținut cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului StartONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Mai multe detalii despre proiect și alte inițiative ale Asociației 100% Playground pot fi găsite pe pagina de Facebook: www.facebook.com/100playground/ sau pe site-ul organizației: www.100playground.ro/

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.