EDUCATIE 26 ianuarie 2023

Creșă modernă în Târgu Secuiesc, pentru 40 de copii

de Diana Pantelimon | 2232 vizualizări

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), până în vara acestui an, municipiul Târgu Secuiesc va dispune de o creșă nouă, modernă și eficientă din punct de vedere energetic. Aceasta va găzdui patru grupe, cu un total de 40 de copii, potrivit viceprimarului Szilveszter Szabolcs.

Marți, 17 ianuarie a.c., când primarul Bokor Tibor a semnat contracte importante pentru dezvoltarea municipiului, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a dat asigurări că această creșă va fi finalizată până în luna august a.c.

„Cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, în 218 localități din România, printre care și Târgu Secuiesc, se construiește o creșă nouă, modernă și ecologică, în cadrul programului PNRR. Imaginile primei creșe inaugurate vorbesc de la sine, cea din Târgu Secuiesc va fi la fel. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, l-a asigurat marți pe primarul Bokor Tibor că lucrările de construcție în orașul breslelor vor fi finalizate în luna august a acestui an. Noua creșă va fi construită pe teritoriul Liceului Gábor Áron”, au transmis reprezentanții primăriei pe pagina oficială Facebook.

Valoarea finanțării se ridică la aproape 12 milioane de lei.

„Este vorba de o creșă mică, în valoare totală de 11.886.810,72 lei. Vor fi patru grupe, în total 40 de copii. Va fi finalizată în vară”, a spus, pentru ziarul Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, viceprimarul Szilveszter Szabolcs.

Din programul național de construire de creșe al Guvernului, prima care a fost finalizată a fost în Fălticeni, județul Suceava, anul trecut în decembrie. Construcția a fost inaugurată după doar patru luni de lucrări. Dispune de încălzire în pardoseală, panouri fotovoltaice pentru energie electrică și panouri solare pentru apă caldă. 

„Atunci când copilul părăsește pentru prima dată cuibul familiei și merge la creșă, este un moment important în viața fiecărei familii. Cred că viitoarea creșă din Târgu Secuiesc va fi preferata celor mici”, a menționat pe Facebook și Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna. 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a demarat la începutul anului 2021 un amplu program pentru construirea de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic. Până în decembrie 2022, au primit finanțare 211 astfel de creșe, care vor fi construite în diferite localități ale țării, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul ministerului, mdlpa.ro.

Sursa foto: Facebook/ Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.