EDUCATIE 20 iulie 2017

Covăsnenii, fruntași la concursul național de educație rutieră

de Iulia Drăghici - Taraș | 1458 vizualizări

Doi din cei patru elevi covăsneni participanți au fost în top la două probe ale competiției de la Târgoviște

Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe a participat cu un echipaj care a reprezentat județul Covasna la concursul național „Educație rutieră pentru viață”, desfășurat în perioada 18 – 19 iulie a.c. la Târgoviște. Doi dintre elevii covăsneni au obținut rezultate deosebite la competiția la care au participat sute de elevi din 36 de județe.

Echipa covăsnenilor a fost formată din Richard Bularca, Toth István, Peter Tibor și Kerekes Ny. Gergo, iar profesorul coordonator al grupului a fost Fail Tamas.

Concursul a fost împărțit în patru probe: parc - școală, poligon, teorie și arbitraj.

Rezultatele i-au plasat pe covăsneni în top la două dintre aceste probe. Kerekes Ny. Gergo a obținut primul loc la arbitraj, iar Peter Tibor s-a clasat pe locul II la proba de teorie.

„După spusele copiilor a fost un concurs bine organizat, participanții au vizitat zona istorică a Târgoviștei și au venit acasă cu un plus. Rezultatele au fost stabilite după cele 4 probe - parc școală, poligon, teorie și arbitraj. Elevii noștri au demonstrat că sunt bine pregătiți, a meritat efortul depus și că activitățile non-formale au și ele rostul lângă educația formală, fiind o motivație în plus pentru copii care petrec timpul liber învățând. Suntem mândri de toți elevii noștri”, a transmis, printr-un comunicat de presă, directorul Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, Kerekes Jeno.

Scopul competiției, organizată de Ministerul Educației Naționale, este de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoașterii regulilor de circulație.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.