EDUCATIE 6 iunie 2011

Copiii, prietenii şi ocrotitorii naturii

de Covasna Media | 569 vizualizări

Sfârşitul de săptămână a fost unul deosebit pentru cei 19 copii din clasa a II-a A a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe, care au participat la un parteneriat cu copiii din Şcoala Generală Bicazul Ardelean jud. Neamţ. Profesorii care conduc aceste colective de copii, respectiv prof. înv. primar Maria Gavrilă, prof. înv. primar Ţepeş Greuruş Liliana şi prof. înv. primar Poeţelea Ioana au încheiat un parteneriat cu tema „Copiii, prietenii şi ocrotitorii naturii”. Prima parte a acestui parteneriat s-a concretizat prin vizita copiilor din Sf. Gheorghe în Municipiul Piatra Neamţ şi com. Bicazu Ardelean unde copiii participanţi şi-au putut da mâna pentru prima dată, fericiţi că pot admira împreună frumoasele şi spectaculoasele Chei ale Bicazului.

Copiii au dezbătut tema principală a proiectului lor, ocrotirea naturii şi posibilităţile lor de a sensibiliza organele cu responsabilităţi în domeniu pentru păstrarea echilibrului natural al zonei şi limitarea pe cât posibil a intevenţiei distructive a omului în zona Cheilor Bicazului.

În partea a doua a parteneriatului elevii din Bicazul Ardelean vor veni pe meleaguri covăsnene unde vor fi călăuziţi în staţiunea Şugaş Băi, unde vor continua discuţiile privind protejarea mediului înconjurător.

Mulţumim părinţilor care au făcut posibilă realizarea acestui parteneriat.

(Prof. înv. primar Maria Gavrilă)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.