EDUCATIE 22 iulie 2022

Copiii din tabără, vizitați de pompieri, la Baraolt

de Iulia Drăghici - Taraș | 997 vizualizări

Peste 20 de copii din zona Baraoltului aflați în tabăra școlară organizată de Biserica Reformată au fost vizitați miercuri de pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Baraolt.

Prin metode interactive, salvatorii covăsneni au prezentat copiilor pericolele la care se pot expune din neatenţie sau din joacă, insistându-se cu precădere, asupra modului în care trebuie să se comporte pentru a preîntâmpina evenimente nedorite ca incendii, accidente rutiere sau alte situaţii de urgenţă. 

După sesiunea informativă, celor mici li s-au prezentat autospecialele pentru stingerea incendiilor, accesoriile de descarcerare şi alte echipamente de intervenţie specifice folosite de pompieri pentru salvarea semenilor, protejarea bunurilor şi ocrotirea mediului înconjurător.

Punctul culminant al vizitei l-a constituit momentul în care fiecare copil s-a simţit pompier pentru câteva minute, mânuind pistolul de refulare a apei, echipat în costum de protecţie, bineînţeles sub îndrumarea şi supravegherea strictă a pompierilor covăsneni.

Sursa: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.