EDUCATIE 12 aprilie 2013

Copii de bani gata, depistaţi cu păduchi în şcoli

de Covasna Media | 1154 vizualizări

Invazie de păduchi la şcolile de fiţe. Zeci de cazuri au fost depistate la Liceul Jean Monnet din Capitală, unde învaţă mulţi copii de bani gata. Numai în Bucureşti s-au depistat într-o singură zi la ultimul control medical sute de elevi cu păduchi.

Păduchii au creat probleme în unităţile de învăţământ din Capitală încă de la începutul anului şcolar. Însă, la ultimul control medical au fost depistate peste 200 de cazuri de elevi cu pediculoză.

Potrivit România TV, copiii proveneau din 43 de şcoli din Bucureşti, printre care şi Liceul Jean Monnet. În acest liceul învaţă mulţi copii de bani gata care nu au ratat nicio ocazie până acum să-şi etaleze hainele scumpe şi maşinile de lux.

"Aceşti copii pot practica înotul, aceşti copii merg pe terenul de sport, merg poate în mijloace de transport şi acest lucru se poate transmite", a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

"E trist că se întâmplă acest aspect, însă sunt convins că nu este numai la Liceul Jean Monnet această problemă. La nivelul fiecărei unităţi şcolare ar trebui să existe şi medic şi asistent pentru a se depista din timp, să nu se facă o epidemie. Din păcate nu toţi copiii au posibilitatea ca acasă să trăiască în condiţii normale", a declarat Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei.

În semestrul doi, numărul cazurilor de pediculoză a fost dublu faţă de începutul anului şcolar.

"Se face controlul normal. S-au descoperit mai multe cazuri, dar nu foarte multe. Jean Monnet nu este unul dintre liceele care ar prezenta probleme din punct de vedere socio-economic. Pur şi simplu este o problemă de educaţie, dar mai ales de control medical. Noi am monitorizat foarte atent. Am făcut o situaţie din punctul nostru de vedere şi am trimis-o de urgenţă direcţiei spitalelor, autorităţilor de sănătate publică şi instituţiei prefectului municipiului Bucureşti, care a luat pe bună dreptate măsurile operative care s-au impus", a mai spus Banu.

De asemenea, sute de elevi prahoveni au fost depistaţi cu păduchi, dar şi cu alte afecţiuni, la începutul lunii aprilie, în urma unui triaj epidemiologic care a avut loc în toate unităţile de învăţământ din judeţul Prahova.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.