EDUCATIE 12 iulie 2010

Contestaţiile urcă procentul la Bac

de Covasna Media | 778 vizualizări
Soluţionarea celor peste cinci sute de contestaţii depuse în judeţul nostru după primirea rezultatelor la Bacalaureat a mai crescut cu puţin, însă nu semnificativ, procentul de promovabilitate la acest examen, respectiv de la 72,18% la 73,78%. Astfel, dacă din cei peste 2.000 de elevi iniţial promovaseră Bacalaureatul un număr de 1436 de tineri, acum numărul lor ajunge la 1.469. Procentul de promovabilitate rămâne însă

Soluţionarea celor peste cinci sute de contestaţii depuse în judeţul nostru după primirea rezultatelor la Bacalaureat a mai crescut cu puţin, însă nu semnificativ, procentul de promovabilitate la acest examen, respectiv de la 72,18% la 73,78%. Astfel, dacă din cei peste 2.000 de elevi iniţial promovaseră Bacalaureatul un număr de 1436 de tineri, acum numărul lor ajunge la 1.469.

Procentul de promovabilitate rămâne însă și așa unul dintre cele mai mici din ultimii ani, cu peste 10% mai mic faţă de anul trecut spre exemplu, în timp ce la două licee din Sfântu-Gheorghe apare o situaţie fără precedent în care niciun elev nu a promovat Bacalaureatul.

Este vorba despre Grupul Școlar Puskas Tivadar și Grupul Școlar Gaman Janos, unde procentul de promovabilitate este 0%. În total au fost depuse 516 contestaţii, dintre care 187 la limba și literatura română, 127 la matematică și 60 la maghiară, plus cele de la alte materii.

Ca și medii, anul acesta în Covasna nu există nicio medie de zece la Bacalaureat și majoritatea mediilor sunt între 7 și 8.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Cititor, 13 iulie 2010
margareta. De acord cu tine. Dar, si cei care au crat acest sistem educational sa returneze salariile. Dar pe acelasi principiu si presedintele, parlamentarii, magistratii, prefectii, presedintii CJ, citeste integral
margareta, 13 iulie 2010
Sunt de acord cu returnarea salariilor din GSP.
Janos Iuhas, 13 iulie 2010
Ce usor e sa zici de bieti copii! Dar nu e vina lor, cine invata din placere, neajutat si nestimulat? Nimeni. Sistemul e de vina, nu ei.
Primar_la_Hetea, 12 iulie 2010
GSI Puskas Tivadar ar trebuii transformat in scoala pentru copii cu dizabilititati mentale sau inchisa definitiv (cheltuie banii statului degeaba).Iar profesorii sa dea toti banii incasati pe salarii citeste integral
Jale, 12 iulie 2010
vai de capu lor ! puturosilor puneti mana si invatati ! Asta este viitoru romaniei !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.