EDUCATIE 3 iunie 2024

Concurs interdisciplinar al școlarilor mici la Întorsura Buzăului (CP)

de Covasna Media | 2114 vizualizări

În ultima zi de primăvară, 31 mai 2024, la Școala Gimnazială ,,Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului s-a desfășurat faza zonală a Concursului interdisciplinar al elevilor de clasa a IV-a, concurs ajuns la a XXVI –a  ediție.

Acest concurs este o pledoarie adusă cunoașterii, la această vârstă a copilăriei. ,,Poate că nu suntem capabili să pregătim viitorul pentru copiii noștri, dar putem cel puțin să ne pregătim copiii pentru viitor.” Spune Franklin D. Roosevelt și-acest lucru încercăm să-l facem și noi, oamenii școlii cu copiii noștri încă de la cele mai fragede vârste, dându-le posibilitatea să-și manifeste abilitățile, imaginația și creativitatea, competențele formate în primii ani de școală. Activitatea aceasta este dedicată Zilei de 1 Iunie și a reunit echipaje din școlile din Zona Întorsura Buzăului

Copiii s-au întrecut în probe de cultură generală, probe care au pus în valoare achizițiile intelectuale acumulate în cei cinci ani de școală în ciclul primar, la matematică, istorie, geografie sau limba română, probe de îndemânare sau sportive și chiar scurte dramatizări. Ei, copiii sunt minunați, creativi și plini de exuberanță, dornici de a se manifesta în orice situație de învățare ar fi puși. Aceste evenimente nu promovează doar talentul și creativitatea, dar încurajează și socializarea și spiritul de cooperare în echipă între copii.

Și cum orice concurs se finalizează cu un clasament al participanților, și acesta, în urma provocărilor la care au participat elevii, are o ierarhie cu diferențe foarte fine de punctaj. Toate echipajele au fost la cea mai mare înălțime, alături de îndrumătorii lor! 

Așadar, pe locul I se află echipajul ,,Green Power” Școala Gimnazială ,,Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului, îndrumat de către prof. Comăniță Maria și Boiciuc Ioana, pe locul II ,,Gașca Veselă” de la Școala Gimnazială ,,Mihail Sadoveanu” sub coordonarea Prof. Hermenean Liliana, pe locul III ,,Up Team” de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Russu” Sita Buzăului, condus de către prof. Mitrofan Laura, iar pe locul IV ,,Albinuțele” de la Școala Gimnazială Nr.2 Sita Buzăului coordonat de către Prof. Boricean Bianca. Echipajul ,,Green Power” va reprezenta zona noastră la etapa județeană  a concursului care se va desfășura, vineri 7 iunie 2024 la Școala Gimnazială „Turoczi Mozes” din Tg. Secuiesc. Copiilor le dorim succes și să se întoarcă acasă cu un loc fruntaș!

Concursul  a fost un moment de bucurie, prielnic interrelaționării și legării de noi prietenii.  Pentru buna desfășurare a acestui eveniment ne-a fost alături sponsorul BCR Întorsura Buzăului, mulțumim pe această cale domnilor directori Elena Nicodim și Bogdan Nițu. 

Felicitări tuturor participanților  și celor care au făcut posibil acest eveniment care se desfășoară de 26 de ani!

Prof. înv. primar,  Radu Marcela

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.