EDUCATIE 22 mai 2019

CNMV: Educația financiară îi pregătește pe elevi pentru viață

de Covasna Media | 1265 vizualizări

Vineri, 17 mai 2019 s-a desfășurat Faza națională de Educație financiară „Olimpiada Micilor Bancheri” ediția a VI-a 2019 la Universitatea București, Facultatea de Istorie.

Proba scrisă aferentă fazei locale a fost susținută pe data de 6 martie 2019, atât pentru clasa a III-a, cât și pentru clasa a IV-a, la ea participând peste 3500 elevi din toată țara.

În urma acestei probe și a proiectului cu titlul „Step by Step Spre Financiară” trei eleve din clasa a III-a B Step by Step, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul ” Sf. Gheorghe s-au calificat la Faza națională a acestui concurs. Elevele au fost pregătite și coordonate de domnele profesor pentru învățământul primar Melania Banciu și Gabriela Prundar.

Educația financiară ne învață cum să ne gestionăm bugetele personale, să facem investiții pe termen lung, să ne asigurăm viitorul financiar prin forțe proprii. De exemplu, a pune bani de-o parte pentru perioada pensiei prin contribuții la pensii private, fonduri de investiții sau depozite bancare pe termen lung, cu acumulare, ar trebui să fie o preocupare pentru fiecare. Asigurările de bunuri, de viață și de sănătate private, de asemenea, ar crea plase de siguranță în ceea ce privește securitatea noastră financiară!

Indiferent de vârstă trebuie să fim deschiși să ne îmbunătățim cunoștințele, abilitățile și atitudinile în materie financiară. Educația financiară trebuie să pornească din familie – părinții să-și învețe copiii.

Deși suntem mici, avem deja cunoștințe multe despre cum trebuie economisiți banii, cum să fii chibzuit sau cum să donezi bani în scop caritabil. Toate acestea ne fac mai responsabili, datorită acestui minunat opțional. Din orele de opțional Educație financiară elevii clasei a III-a B au reținut că, este foarte importantă alegerea pe care trebuie să o facă atunci când doresc să achiziționeze un produs și că nu le pot avea pe toate.

Prof. înv. primar Gabriela Prundar / Melania Banciu

Colegiul Național „Mihai Viteazul”

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.