EDUCATIE 26 martie 2021

Clase și grupe cu activitatea suspendată din cauza COVID-19

de Daniela Luca | 1775 vizualizări

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean Covasna, clasele cu activitate față în față suspendată, după ce mai mulți copii și dascăli au fost diagnosticați cu COVID-19, sunt de la unitățile de învățământ din Cernat, Ariușd, Barcani și Întorsura Buzăului. La acestea se adaugă și câteva clase și grupe de la școlile și grădinițele din Sfântu Gheorghe, Barcani și Bicfalău, localități cu rata incidenței de peste 3 la mia de locuitori. 

Situația claselor cu activitate suspendată din cauza infectărilor cu COVID-19, arată în felul următor:

- Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe, cl. IV.A, elev infectat (17-30 martie);

- Grădinița cu Program Normal Ariușd, grupa combinată „Piticilor”, cadru didactic infectat (18-31 martie);

- Școala Gimnazială „Horn Dávid” Comandău, PR - I. SIM, cadru didactic infectat (16-29 martie);

- Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Barcani, grupa mare „Fluturașii”, cadru didactic infectat (17-30 martie);

-Grădinița cu Program Prelungit „Napsugár” Sfântu Gheorghe, creșa „Buburuzelor”, îngrijitoare infectată (19 martie - 1 aprilie);

-Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Întorsura Buzăului, IV. Step by step, cadru didactic infectat (19 martie - 1 aprilie);

-Liceul de Arte „Plugor Sándor” Sfântu Gheorghe, PR. A, elev infectat (22 martie - 2 aprilie). 

La finalul acestei săptămâni ies din scenariul roșu grupa mare „Kincskeresők” și grupele combinate „Vackor” și „Fluturași” de la Grădinița cu Program Prelungit „Hófehérke” din Sfântu Gheorghe, grupa mijlocie B de la Grădinița cu Program Prelungit „Napsugár” din Sfântu Gheorghe și clasa I.A de la Liceul „Mikes Kelemen” din reședința de județ. 

Conform datelor Ministerului Educației, la nivel național, în săptămâna 15 - 22 martie, în unitățile de învățământ preuniversitar numărul preșcolarilor/elevilor confirmați COVID-19 a crescut cu 211 (media 26 cazuri/zi), în timp ce numărul personalului din învățământ confirmat COVID-19 a crescut cu 279 (media 35 cazuri/zi). În aceeași perioadă în 304 clase și grupe s-a suspendat activitatea față în față ca urmare a cazurilor confirmate (cu 88 mai multe decât în săptămâna precedentă), se arată pe edu.ro.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.