EDUCATIE 29 septembrie 2017

VIDEO Cinci școli din județ încă mai au WC-urile în curte

de Iulia Drăghici - Taraș | 843 vizualizări

Elevii vor mai avea de trecut încă o iarnă cu grupurile sanitare neconforme

Dintre acestea, cinci au problema grupurilor sanitare necorespunzătoare, respectiv WC-urile sunt în curțile instituțiilor.

Procentul școlilor din județ care funcționează fără autorizațiile sanitare este de 2,25%, arată datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Șase din aceste șapte instituții sunt grădinițe, respectiv o școală gimnazială.

Grădinița cu Program Normal din cadrul Școlii Gimnaziale „Bölöni Farkas Sándor” din Belin, Școala Gimnazială „Oituz” și Grădinița cu Program Normal „Oituz” din cadrul Școlii Gimnaziale „Comenius” din Brețcu, Școala Primară Micloșoara, Grădinița cu Program Normal din Micloșoara, Școala Primară Racoșul de Sus și Grădinița cu Program Normal din Racoșul de Sus, aparținând de Școala Gimnazială „Gaál Mózes” din Baraolt sunt cele șapte unități de învățământ care încă nu au primit autorizații sanitare, în principal din cauza grupurilor sanitare neconforme.

IȘJ dă asigurări că majoritatea problemelor se vor rezolva până la sfârșitul anului curent, pentru că soluțiile sunt în curs de implementare. În cazul unităților de la Racoșul de Sus, deși au amenajate grupurile sanitare, avizul nu se poate da din cauza lipsei apei potabile, situație care nu se poate rezolva până nu se introduce sistemul de apă curentă și canalizare în localitate.

Datele IȘJ Covasna mai arată că, în vară, s-au făcut reparații în 126 de unități, în valoare de 1,8 milioane de lei. Alte lucrări, în valoare de aproape 900.000 de lei, vor fi realizate în acest an școlar în 54 de unități de învățământ. Printre acestea se găsesc și amenajarea grup sanitar pentru persoane cu dizabilități și amenajarea de WC-uri în interior.

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.