EDUCATIE 2 iunie 2023

Cei mici au sărbătorit ziua lor alături de polițiștii covăsneni

de Covasna Media | 860 vizualizări

Pe 1 iunie 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au sărbătorit, împreună cu cei mici, Ziua Internațională a Copilului în centrul municipiilor Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, precum și în orașele Covasna și Întorsura Buzăului.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au organizat un concurs de desen cu titlul „Animalul meu preferat”, iar la sfârșit cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor, copiii au fost recompensați cu jucării, dulciuri, rucsacuri și rechizite.

Polițiștii din cadrul Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, împreună cu repezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au desfășurat activități interactive și jocuri cu cei mici și au distribuit materiale ce conțin informații cu caracter preventiv utile atât copiilor cât și părinților. De asemenea, copiii au primit din partea polițiștilor și insigne și legitimații „Polițist Junior” special create pentru cei mici cu ocazia acestei activități, precum și rucsacuri personalizate.

Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au realizat o expoziție de arme și de tehnică folosită pentru intervenții. Dornici să-i întâlnească pe „mascați”, micii oaspeții au fost încântați de tehnica luptătorilor, menită să îi ajute în intervențiile zilnice.

Criminaliștii i-au amprentat pe cei mici, le-au prezentat tehnica din dotare și le-au făcut demonstrații practice cu privire la descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme.

Polițiștii rutieri l-au prezentat autospecialele și echipamentele din dotare și au desfășurat cu această ocazie și activități de educație rutieră cu cei mici, la activitate fiind folosit și Laboratorul de Siguranță Rutieră din dotarea Serviciului Rutier unde cei mici au putut să exerseze regulile de circulație, pe „covorul” de educație rutieră. Nu au lipsit nici noile autospeciale BMW din dotarea poliției rutiere. 

Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.