EDUCATIE 13 octombrie 2020

Cei mai sârguincioși elevi vor primi și în acest an bursa de excelență în valoare de 3.000 de lei

de Daniela Luca | 1188 vizualizări

Absolvenții clasei a XII-a din reședința de județ pot depune dosarele până pe 4 decembrie 

Pentru al zecelea an consecutiv Primăria Sfântu Gheorghe îi va premia pe elevii din anii terminali care au reușit să obțină rezultate deosebite la învățătură și le va oferi o bursă de excelență în valoare de 3.000 de lei. Premierea va avea loc în luna decembrie. 

Alături de rezultatele excelente la învățătură, se va lua în calcul și participarea la olimpiade și rezultatele obținute, abilitățile de organizare ale elevilor și colaborarea acestora cu organizații nonguvernamentale sau consilii ale elevilor. Ca și în alți ani, primii cinci elevi care vor obține cele mai mari punctaje vor beneficia de acest sprijin. 

Depunerea dosarelor pentru obținerea burselor de excelență se face la Compartimentul Relații cu Publicul, Informații și Registratură al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, până la data de 4 decembrie, iar rezultatele vor fi afișate pe 7 decembrie, se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei Sfântu Gheorghe. Depunerea contestațiilor se va putea face în zilele de 10 și 11 decembrie, arată aceeași sursă. 

„Dosarul de aplicare trebuie să cuprindă: cartea de identitate, scrisoare de intenție, CV, adeverință pentru mediile anuale de la unitățile de învățământ unde își desfășoară activitatea, copii xerox după diplome; copii după certificatele de participare; recomandări din partea organizațiilor; alte documente care atestă performanțele școlare”, se arată pe sfantugheorgeinfo.ro.

În fiecare an, premierea a avut loc la finalul lunii decembrie, în prezența elevilor, a părinților, profesorilor și a Consiliului Local. Pentru anul acesta însă, urmează să se stabilească modalitatea prin care elevii câștigători vor intra în posesia premiului.   

Printre candidații de anul trecut s-au numărat elevi ai Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”, ai Colegiului Național „Székely Mikó” și ai Colegiului Național „Mihai Viteazul”.

Cei care au reușit să obțină un punctaj suficient de mare pentru a câștiga bursa de excelență sunt: Miklós Csenge, Roth Apor, Csutak Dávid și Vargyas Szilamér - elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó” și Balló Ignác-Norbert - elev al Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”. 

Programul Burselor de Excelență a fost inițiat în 2010, iar până acum zeci de elevi aflați în clasele terminale ale liceului au beneficiat de sume în bani menite să le asigure un start pentru viitorul imediat. Bursele sunt astfel o modalitate de sprijinire și recompensare a tinerilor excelenți din Sfântu Gheorghe.

Sursă foto: Vargyasi Levente.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.