EDUCATIE 28 septembrie 2018

Cei mai buni elevi vor fi răsplătiți cu burse de Primăria Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 985 vizualizări

Patru tipuri de burse se vor acorda în anul școlar 2018/2019  elevilor merituoși din instituțiile de învățământ din municipiul Sfântu Gheorghe, arată cea mai recentă hotărâre aprobată joi de Consiliul Local.

Conform hotărârii adoptate în 27 septembrie, bursele de performanță vor fi în cuantum de 150 de lei de elev pe lună, bursele de merit 100 de lei de elev pe lună, bursele de studiu – 35 de lei de elev pe lună și bursele de ajutor social, de 60 de lei de elev pe lună.

Totodată, documentul adoptat prevede că bursele de performanță vor ajunge la 0,3% din numărul total al elevilor dintr-o instituție de învățământ, cele de merit la 1% dintre aceștia, bursele de studiu la 1,5% din populația de elevi, iar bursele de ajutor social la 3,5% din totalul elevilor unei instituții.

Nu toți consilierii au fost de acord cu proiectul de hotărâre și s-au adus și argumente în acest sens.

„Am votat împotriva acestui proiect de hotărâre pentru că nu sunt de acord să se facă această acordare a burselor repartizat pe școli. Ar trebui să se facă repartiția la nivel de oraș. În felul acesta sunt anumite școli care ar putea fi dezavantajate. De exemplu, la Colegiul Mikó sunt 15 elevi care primesc premii la nivel național și din cauza acestui procent de 0,3% vor primi bursa de performanță doar câțiva elevi și la o altă școală, unde cineva obține un loc 3 va primi bursa de performanță. Eu mi-aș fi dori ca acest tip de burse să se acorde la nivel de oraș”, a spus în luarea sa de cuvânt, consilierul József Álmos-Zoltán.

„Sunteți îndreptățit să prezentați acest lucru. Este foarte greu să fac o comparație între școli, dar pe de altă parte noi acordăm și alte tipuri de burse. Dorim ca fiecare instituție de învățământ să îi premieze pe cei mai buni. Pe lângă asta, există și bursa specială, a cărei valoare este mai mare și criteriul este diferit și se dau la nivel de oraș”, a fost răspunsul primarului Antal Árpád.

Hotărârea s-a ales în cele din urmă cu un vot împotrivă, dar cele 16 „pentru” au făcut ca proiectul să fie adoptat.  

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.