EDUCATIE 4 aprilie 2013

Ce e altfel în „Şcoala altfel”

de Covasna Media | 1074 vizualizări

Şcoala altfel, sau săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, este o activitate desfăşurată în perioada 1 – 5 aprilie în toate unităţile de învăţământ din ţară.

La Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, activităţile au fost bine planificate, reuşind să fie pe placul elevilor. Orarul stabilit a avut ca scop educarea elevilor printr-o metodă nonformală.

Cu toţii ştiţi că şcoala înseamnă, pentru mulţi, o luptă continuă cu materiile solicitante şi cu programa încărcată. Tocmai de aceea este nevoie de o astfel de săptămână altfel, în care se dezvoltă munca în echipă, comunicarea eficientă, dar şi dezbaterea pe anumite teme. Principala activitate care ar trebui să fie pusă în prim plan este ecologizarea, deoarece ştim cu toţii că este un subiect delicat şi îndelung dezbătut. Elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, în ciuda vremii nefavorabile, au dat o mână de ajutor naturii, plantând puieţi în parcuri, dar şi executând o „mişcare de curăţare” a oraşului şi a zonelor din apropiere.

Spiritul competitiv, dar şi creativitatea, au intrat în scenă prin concursurile desfăşurate în această perioadă. S-au organizat concursuri de karaoke, dans, ştiinţă, dar şi culinar şi ateliere de lucru. Participarea a fost obligatorie la toate aceste activităţi, fiind aleşi şi premiaţi câştigătorii. Chiar dacă la început elevii au fost sceptici şi chiar neîncrezători, la finalul fiecărei competiţii au declarat că s-au simţit foarte bine, chiar dorind să repete experinţa.

Roxana Gabor,

Clasa a X-a A

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.