EDUCATIE 24 aprilie 2024

„Cât cântărește fericirea?”, o carte semnată de o proaspătă mămică

de Daniela Luca | 1174 vizualizări

„Cât cântărește fericirea?” - cel de-al patrulea volum semnat de Ana-Alina Ciorici Costache va fi lansat joi, 25 aprilie, de la ora 14:00, la Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe. Volumul aduce în prim plan gândurile unei proaspete mame și se adresează celor care tocmai au devenit părinți.

Cartea a apărut luna acesta, la editura „Eurocarpatica”. Prefața este realizată de dr. Ioan Lăcătușu și drd. Tatiana Scurtu, iar partea de tehnoredactare este realizată de Erich Mihail Broanăr.

Iată un pasaj, așternut de autoare pe paginile noii cărți.

„V-ați întrebat vreodată dacă fericirea poate fi cuantificată, cântărită, măsurată? Eu da. Și am găsit și răspunsul. A fost pentru prima oară în care cred că fericirea a putut fi cântărită. Până atunci, alergam și făceam tot ce se poate, omenește, pentru înflorirea în carieră, pentru a oferi cât mai mult celor din jur și pentru a lăsa amprente frumoase în traseul celor cu care mă intersectam. Credeam că acela îmi este obiectivul, sensul. Și a fost, într-adevăr și este și acum, dar nu mai este un sens unic. Drumul meu are acum mai multe ramificații, iar cea mai importantă cale s-a deschis într-o zi de primăvară: în 25 aprilie 2023. Atunci am găsit răspunsul la întrebarea: „Cât cântărește fericirea?”. Acela a fost și momentul în care în fața mea s-au deschis porțile unei lumi despre care citisem și mă documentasem mult, dar era una cu totul nouă și diferită față de ceea ce am citit. Trăirile pe care le-am avut, atunci, ca proaspătă mamă, în primele luni, acasă, cu bebelușul, au fost ca un curcubeu: o varietate de culori care îmbrățișează întinderea, după ploaia mângâiată de raze solare, trăiri pe care, poate, uneori nu am știut să le gestionez. M-au ajutat, tare mult, alături de familie și prieteni, cărțile. Așa s-a născut și ideea de a așterne pe hârtie aceste rânduri. Sunt rânduri scrise de o proaspătă mamă, către proaspetele mămici. Rânduri prin care, dacă aș putea, aș oferi o îmbrățișare”, mărturisește autoarea.

Lansarea cărții va avea loc joi, 25 aprilie a.c, de la ora 14:00. Evenimentul va începe cu un cuvânt de binecuvântare rostit de părintele Ioan Marin, preot paroh la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, și va continua cu prezentările pregătite de autorii prefeței, dr. Ioan Lăcătușu și drd. Tatiana Scurtu și de către autoarea cărții.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.