EDUCATIE 30 octombrie 2018

Campanie de informare: Ce stii despre UE?

de Covasna Media | 943 vizualizări

Elevii din Regiunea Centru sunt cu toții cetățeni europeni!

„Eu sunt cetățean UE!”, este o afirmație care vine însoțită de drepturi, obligații și beneficii europene. Implicit, „Ce știi despre Uniunea Europeană?” poate fi întrebarea adresată tinerilor elevi europeni care participă în trimestrul IV la Caravana regională de informare privind Uniunea Europeană. La Târgu Mureș, mai precis la Liceul de Artă, a avut loc prima întâlnire dintre elevii și reprezentanții Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, alături de tinerii de la Asociația „Forum Apulum”, urmând ca următoarele întâlniri să aibă loc în Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Brașov, Sibiu și Alba Iulia. Discuțiile cu elevii de liceu au fost purtate simplu cu aspecte despre ce știu ei sau ce au auzit despre Uniunea Europeană, ce este și cum a apărut, cine face parte și ce face UE pentru țări și cetățeni, ce înseamnă să fii cetățean UE în drepturi și beneficii, în ce direcție am dori să se îndrepte viitorul UE, e mai bine ca o țară să fie sau să nu fie stat membru UE - au fost cele mai fierbinți subiecte abordate.

„Această campanie se desfășoară în contextul în care liceenii își doresc să afle informații despre UE, dar oferta educațională pe teme europene este aproape inexistentă în licee. Asumându-ne misiunea de a oferi noțiunile de bază privind funcționarea şi activitățile Uniunii Europene prin intermediul unei campanii de informare adaptată elevilor, vom încerca în acest trimestru, dar și în anii care vin, să mergem în cât mai multe licee şi colegii ale Regiunii Centru. Nevoia de informare devine cu atât mai importantă în perioada următoare cu cât mulți dintre acești tineri vor participa pentru prima dată la vot, iar a ne cunoaște drepturile și obligațiile sunt deja informații de domeniul culturii generale”, a declarat domnul Simion Crețu director general ADR Centru.

Campania de informare se folosește și de câteva planșe ce fac parte din ghidul de cunoaștere al UE și de animații exemplificative, care să ușureze munca celor ce doresc să înțeleagă rapid și ușor principalele informații despre UE. Prezentăm astfel prin aceste materiale, într-o formă grafică atractivă, elementele esențiale ale instituțiilor europene și impactul UE asupra cetățenilor români. Prin această campanie de informare vizăm totodată participarea elevilor la activitățile civice, cum sunt și alegerile europarlamentare din 2019. Pentru cei ce doresc să participăm și să transmitem informații și la alte școli decât cele prevăzute în această Caravană, pot transmite o solicitare Centrului Europe Direct Regiunea Centru la e-mail: europedirect@adrcentru.ro.

Mai multe detalii pe site: http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/stiri/stiri-regiunea-centru/1231-elevii-din-regiunea-centru-sunt-cu-totii-cetateni-europeni

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.