EDUCATIE 21 mai 2024

Calendarul înscrierilor și reînscrierilor în grădinițe pentru anul 2024

de Daniela Luca | 774 vizualizări

Anul acesta, prima perioadă de depunere a dosarelor pentru înscrierea la grădiniță începe în data de 27 mai și se termină pe 14 iunie. Perioada de reînscrieri este cuprinsă între 20-24 mai. În Covasna, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe există și varianta de predare Step by step, iar în ultimele două părinții pot opta și pentru alternativa educațională de tip Waldorf.

Conform unui calendar publicat pe pagina isj.edu.cv.ro, copiii sunt înscriși în prima etapă de depunere a dosarelor, între 27 mai și 14 iunie, acestea fiind zilele în care se colectează cererile și se menționează cele trei opțiuni de grădinițe la care doriți să dați copilul.

Între 3 și 5 iunie, se procesează cererile în legătură cu prima opțiune menționată. Între 6-10 iunie, se procesează cererile pentru cea de-a doua opțiune, iar între 11-12 iunie se procesează cererile pentru cea de-a treia opțiune.

Înscrierea la grădiniță în 2024 se va face direct la unitatea de învățământ care este prima opțiune din cele trei opțiuni. Aici se va depune o cerere tip, împreună cu documente justificative.

Documentele necesare pentru înscrierea la grădiniță în 2024 sunt:

· Copie după certificatul de naștere al copilului;

· Copie după actele de identitate ale părinților și, după caz, copie după hotărârea de plasament sau de încredințare a adopției;

· Adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți;

· Alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere;

La dosarul de înscriere se adaugă, la începutul anului școlar, următoarele documente:

· Adeverință de la medicul de familie cu mențiunea că cel mic este sănătos din punct de vedere clinic;

· Avizul epidemiologic sau dovada de vaccinare eliberată de medicul de familie.

Calendarul complet al înscrierilor, publicat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna:

20-24 mai 2024 Etapa de reînscrieri

Sunt reînscriși copiii care au frecventat unitatea de învățământ în anul școlar curent și care urmează să o frecventeze și în anul școlar următor, ca urmare a exprimării acestei opțiuni de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, printr-o cerere scrisă. Pentru unitățile de învățământ care au și grupe de nivel antepreșcolar, în baza continuității, copiii de 3 ani din grupa mare de la creșă pot fi reînscriși în grupa mică de la grădiniță, în limita locurilor disponibile pentru acest nivel de vârstă și în ordinea descrescătoare a vârstei, dacă părinții solicită acest lucru. În situația în care, prin aplicarea criteriului vârstei, numărul cererilor depășește numărul locurilor disponibile, departajarea se face prin aplicarea criteriilor generale, respectiv specifice de departajare, menționate la art. 6 din Metodologia-cadru de înscriere a copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 4.018/2024.

24 mai 2024, ora 14.00

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere după finalizarea etapei de reînscrieri.

27 mai - 12 iunie Etapa I din cadrul procesului de înscrieri

Copiii sunt înscriși în această etapă pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.

14 iunie 2024, ora 14.00

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere rămase după prima etapă de înscrieri.

17 iunie – 4 iulie Etapa a II-a din cadrul procesului de înscrieri

În această etapă se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate în noile cereri de înscriere depuse.

5 iulie 2024, ora 14.00

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere rămase după a doua etapă de înscrieri.

19-29 august 2024 – Etapa de ajustări

În această etapă se realizează înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape din lipsă de locuri sau din diferite alte motive sau care nu au participat la primele două etape, pe locurile rămase libere în urma derulării celei de-a doua etape a înscrierilor, pe baza unei proceduri specifice elaborate de ISJ/ISMB și pe baza dosarelor depuse de părinți la inspectoratul școlar. La această etapă au acces următoarele categorii de copii: - copiii care au rămas nerepartizați după derularea celor două etape anterioare, cu prioritate cei de 4 ani și de 5 ani; - copiii care au solicitat înscrierea în clasa pregătitoare din învățământul primar și nu au fost admiși ca urmare a avizului negativ al CJRAE/CMBRAE; - copiii de peste 2 ani care solicită înscrierea în grupa mică din învățământul preșcolar.

30 august 2024, ora 14.00

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere după etapa de ajustări.

9 septembrie 2024, ora 16.00

Introducerea în SIIIR (n.red. Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România) a tuturor copiilor înscriși în anul școlar 2024-2025 în unitățile de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar, repartizarea pe formațiuni de studiu.

Situația locurilor pentru înscrierea în învățământul preșcolar poate fi găsită AICI, pentru antepreșcolar (creșe) AICI.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.