EDUCATIE 22 decembrie 2017

Bursele de excelență Sfântu Gheorghe au ajuns la câștigători

de Iulia Drăghici - Taraș | 1138 vizualizări

Ceremonia a avut loc joi la Primărie, în plenul ședinței de Consiliu Local

Cinci elevi de la Colegiul Național „Székely Mikó” au obținut Bursele Sfântu Gheorghe, fiecare în valoare de 3.000 de lei. Decernarea premiilor a avut loc joi, 21 decembrie, în cadrul ultimei ședințe ordinare de Consiliu Local din acest an.

Máté Zsolt (cu media 174.26), Demeter Ábel (166.62), Bálint Hunor-Ferenc (152.41), Bakó Bence (131.65)  și Szabó Richárd (99.06), toți elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe și majoritatea matematicieni desăvârșiți, sunt tinerii care au beneficiat anul acesta de Bursele Sfântu Gheorghe, acordate de Primăria reședinței de județ.  

„Asemănător anilor anteriori, și anul acesta dorim să acordăm această bursă pentru cinci elevi. Pentru fiecare, bursa are o valoare de 3.000 de lei. (...) Anul acesta așa s-a întâmplat că elevii de la „Székely Mikó” au primit premiul de excelență. Felicitări speciale pentru elevi și profesori!”, a declarat joi, la decernarea premiilor, viceprimarul Sztakics Éva-Judit.

Selecția s-a făcut conform unui barem standard, spun membrii comisiei.  20 de tineri din ani terminali de la mai multe licee din Sfântu Gheorghe, printre care Colegiul Național „Székely Mikó”, Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Liceul de Arte „Plugor Sándor” au depus dosare pentru a beneficia de una din cele cinci burse în valoare de 3.000 de lei fiecare, acordate de Primăria  Sfântu Gheorghe.

Comisia de evaluare a dosarelor a fost formată din viceprimarul Sztakics Éva-Judit și consilierii locali Kondor Ágota, Zsigmond József, Magyarósi Imola-Piroska, Ambrus Zsombor, Liviu-Vasile Comăneci și Kolcza István, potrivit Hotărârii de Consiliu Local Nr. 307/2016.

„Începând cu anul 2010, Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe anunță în fiecare an acordarea Burselor Sfântu Gheorghe acelor elevi din anii terminali, care pe parcursul liceului au obținut rezultate deosebite la învățătură. Prin această bursă semnificativă, în valoare de 3.000 lei, Consiliul Local dorește să încurajeze în continuare elevii claselor a XII-a că merită într-adevăr să învețe, să se dezvolte și să se lupte pentru note în cadrul anilor de studii”, transmite Primăria Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.