EDUCATIE 13 septembrie 2017

Burse pentru studenţii care şi-au ales ca temă de licenţă dezvoltarea turismului în judeţ

de Agerpres | 1260 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna a acordat marţi trei burse, în valoare de 1.500 de lei fiecare, unor studenţi care şi-au ales ca temă de licenţă dezvoltarea turismului în judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că bursele au fost acordate în baza convenţiei de colaborare încheiate în această primăvară cu Departamentul din Sfântu Gheorghe al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ Cluj-Napoca, în vederea cooperării instituţionale pe axa dezvoltării turismului în judeţ.

Tamas Sandor a amintit, totodată, că acest parteneriat se înscrie în strategia autorităţilor locale de îmbunătăţire a calităţii serviciilor turistice, a infrastructurii şi a campaniilor de promovare pe plan naţional şi internaţional a potenţialul turistic al judeţului.

În lucrările lor de licenţă, cei trei tineri, Nagy Enikő, Réti Szende Borbála şi Demeter Norbert, au abordat teme legate de turismul rural în zona Ozun, Reci, Ilieni şi Chichiş, de activitatea Centrului de informare turistică din oraşul staţiune Covasna, de obiectivele şi oportunităţile de dezvoltare turistică a acestei zone, respectiv a localităţii Micloşoara.

Reprezentanta Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Sfântu Gheorghe, dr. Fosztó Mónika, a precizat că în desemnarea câştigătorilor burselor s-a ţinut cont nu doar de subiecte şi calitatea lucrărilor prezentate, ci şi de alte criterii, printre care mediile avute în anii de studii.

Programul de burse va continua, conform convenţiei de colaborare încheiate pe durata a trei ani între cele două instituţii.

În baza acesteia, studenţii vor avea, printre altele, şi posibilitatea de a se implica în organizarea şi derularea unor proiecte şi acţiuni turistice, precum şi de a participa la conferinţe şi târguri naţionale şi internaţionale de turism.

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.