EDUCATIE 7 iulie 2014

Bill Gates: 11 lucruri pe care nu le înveţi la şcoală

de Covasna Media | 1294 vizualizări

Iată 11 lecţii de viaţă oferite de Bill Gates, desprinse dintr-un discurs pe care celebrul om de afaceri l-a ţinut în faţa unor elevi de liceu. El a scos în evidenţă faptul că sentimentul de automulţumire şi învăţăturile „corecte” din punctul de vedere al politicilor educaţionale au creat o generaţie de copii care nu au deloc noţiunea de realitate şi despre felul în care realitatea aceasta e destinată eşecului în lumea reală.

1. Viaţa nu e dreaptă – obişnuieşte-te cu ideea!

2. Lumii prea puţin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva înainte de a fi mulţumit de tine însuţi.

3. Nu vei câştiga 60.000$ pe an de îndată ce părăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu telefon în maşină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.

4. Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o să ai un şef!

5. A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau şansă.

6. Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi, aşa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greşelile tale, ci învaţă din ele.

7. Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauză că trebuie să-ţi plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tăi, încearcă să-ţi despăduchezi propriul dulap.

8. Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa NU. În unele şcoli au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viaţa reală.

9. Viaţa nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere şi pe foarte puţini angajatori îi interesează să te ajute să „te găseşti”. Faci asta în timpul liber.

10. Ce vezi la televizor NU e viaţă reală. În viaţa reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele şi să meargă la serviciu.

11. Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca în viitor să lucraţi pentru vreunul dintre ei.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ilyes Ibolya, 8 iulie 2014
...si 11 lucruri pe care profesorii dedicati profesiei lor pot sa ti le transmita, daca ai urechi sa auzi, o gandire critica si autocritica pe care ti-ai format-o fiind atent la tot ce spun acestia, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.