EDUCATIE 27 octombrie 2021

Banii alocaţi de Primărie înlocuiesc Fondul clasei sau al grupei

de Covasna Media | 1063 vizualizări

Sumele au fost deja alocate tuturor instituţiilor de învăţământ din oraş pentru tot anul şcolar în curs.

După cum anunţam la sfârşitul lunii septembrie, Primăria Sfântu Gheorghe a acordat instituţiilor de învăţământ din oraş între 50 şi 150 de lei pentru fiecare copil pentru asigurarea celor necesare în activitatea de zi cu zi.

Având în vedere însă sesizările venite din partea mai multor părinţi, despre unele probleme cu implementarea acestui program la nivelul şcolilor sau grădiniţelor, municipalitatea ţine să precizeze că în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 309/16.09.2021, rectificată prin HCL nr. 315/30.09.2021, fiecare instituţie de învăţământ din oraş a primit deja banii pentru toţi copiii pentru tot anul şcolar 2021-2022.

Fondurile au fost alocate pentru asigurarea tuturor măsurilor de igienă și protecție (săpun, prosoape de hârtie, hârtie igienică, măști de protecție, dezinfectanți etc.), dar şi pentru materialele consumabile folosite în sălile de clase (papetărie, tonere etc.).

Sumele sunt de 150 de lei pentru fiecare copil de grădiniţă, 100 de lei pentru fiecare copil din clasele 0-IV, respectiv câte 50 de lei pentru elevii din clasele V-XII, conform tabelului de mai jos.

De asemenea, e important de ştiut că destinaţia acestor sume poate fi decisă exclusiv de educatoare, învăţătoare sau diriginţi, conform nevoilor curente ale fiecărei grupe de grădiniţă sau clase de elevi.

Reamintim că primarul Antal Árpád a făcut recent un nou apel către părinţii copiilor de grădiniţă sau ai elevilor din Sfântu Gheorghe să nu mai contribuie cu bani la cheltuielile curente din cadrul instituţiilor de învăţământ.

„De ani de zile încerc să dau semnale către instituţiile de învăţământ că nu este acceptabil faptul că se solicită bani de la părinţi pentru obiecte de igienă, respectiv obiecte care ţin de activitatea în clase. Anul acesta mi-am propus ca pe lângă milioanele de euro pe care le dăm instituţiilor de învăţământ, să le mai dăm nişte bani, dar cu o condiţie foarte strictă şi severă de a nu mai solicita bani de la părinţi”, a explicat primarul Antal Árpád.

În Sfântu Gheorghe învaţă în acest an şcolar 1.671 de copii de grădiniţă, 2.823 în clasele primare şi 5.696 la gimnaziu şi liceu.

(Sursa: comunicat Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.