EDUCATIE 28 octombrie 2012

Au început înscrierile pentru Bursele de excelenţă „Sfântu Gheorghe”

de Agerpres | 500 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe va acorda în acest an cinci burse de excelenţă elevilor din ultimul an de liceu cu rezultate bune la învăţătură.

Iniţiatorul proiectului, Mădălin Guruianu, a precizat că termenul de depunere a dosarelor este 14 noiembrie, iar la selecţie se va ţine cont de rezultatele la învăţătură, de participarea la concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale, precum şi de implicarea în acţiuni civice şi de voluntariat.

Pentru aceste burse Consiliul municipal a alocat din bugetul local suma de 15.000 de lei, prin urmare fiecare bursier va primi câte 3.000 de lei.

„Este o mare bucurie pentru mine să simt cum acest proiect reuşeşte să aducă în fiecare an în prim plan câţiva dintre cei mai reprezentativi tineri ai comunităţii noastre, care merită din plin recunoaşterea noastră. (...) Sunt convins că 'investiţia' pe care o facem în aceşti tineri şi în procesul educaţional în general, este una dintre puţinele acţiuni cu efect pe termen lung pentru binele acestui oraş”, a declarat Mădălin Guruianu, care a reuşit în anul 2009 să convingă Consiliul Local să susţină elevii merituoşi. Regulamentul de acordare a burselor se găseşte pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Printre bursierii anilor anteriori s-a numărat Szerző Péter, absolvent al Colegiului Teoretic „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, care în iulie 2009 a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică din Mexic. Anul acesta, Mădălin Guruianu a propus Consiliului Local să acorde o bursă specială fostei eleve a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Ştefania Ursică, care în vară a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie.

Mădălin Guruianu consideră că şi profesorii care se implică în pregătirea elevilor şi îi ajută să exceleze ar trebui să fie recompensaţi financiar de Consiliul local pe baza rezultatelor obţinute.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.