EDUCATIE 19 ianuarie 2011

Au început înscrierile în clasa I!

de Covasna Media | 678 vizualizări
Foarte mulţi părinţi din municpiul Sfântu Gheorghe au luat cu asalt în ultima vreme secretariatele şcolilor pentru a cere infomaţii cu privire la înscrierea copiilor în clasa I. Chiar dacă, oficial, perioada de înscriere începe numai de la 1 martie, majoritatea părinţilor au început să studieze deja oferta educaţională a şcolilor. În municipiul Sfântu Gheorghe sunt apreciate în general şcolile care

Foarte mulţi părinţi din municpiul Sfântu Gheorghe au luat cu asalt în ultima vreme secretariatele şcolilor pentru a cere infomaţii cu privire la înscrierea copiilor în clasa I.

Chiar dacă, oficial, perioada de înscriere începe numai de la 1 martie, majoritatea părinţilor au început să studieze deja oferta educaţională a şcolilor.

În municipiul Sfântu Gheorghe sunt apreciate în general şcolile care au programe precum „after school” sau sistem „step-by-step” cu un program de şcolarizare prelungit, în defavoarea sistemului clasic de patru ore.

Directoarea adjunctă a Şcolii Generale cu clasele I-VIII „Nicoale Colan”, Maria Antoaneta Muşat, a delclarat că au primit deja mai multe cereri de înscriere a celor mici în clasele I. Aceasta a mai spus că pentru anul şcolar 2011-2012 vor porni numai trei clase, dintre care două la secţia română şi una la secţia maghiară.

Mai mulţi directori de şcoli au confirmat faptul că fac înscrieri în cadrul şcolilor pe care le admnistrează, dar nu o fac pentru a se vedea cu efectivul împlinit ci cu gândul de a spori concurenţa de pe piaţa din municipiu.

Prima condiţie pentru înscrierea copilului în clasa I este ca acesta să aibă vârsta minimă de 6 ani sau la cererea părinţilor poate fi înscris şi dacă va împlini vârsta necesară până la sfârşitul acestui an. A doua condiţie este ca locuinţa copilului să fie în raza unităţii de învăţământ în cazul în care are domiciliul în localitatea respectivă.

Începând din martie, şcolile sunt obligate să afişeze săptămânal situaţia locurilor disponibile pentru înscriere, iar în cazul în care nu mai sunt locuri libere să informeze părinţii cărora nu le-au fost acceptate cererile.

Inspectoratele şcolare interzic condiţionarea înscrierilor în clasa I de susţinerea unor teste de cunoştinţe, perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinţilor pentru a obţine un loc la o unitate şcolară mai apreciată.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mona, 19 ianuarie 2011
Eu spun ca ar fi cazul ca din acest an sa se treaca la uniforme scolare.Sunt mai frumosi in uniforme si nu se mai face diferenta intre clasele sociale.Mult mai practic si pentru parinti!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.