EDUCATIE 11 decembrie 2020

Au fost desemnați elevii excelenți din Sfântu Gheorghe care vor primi bursa de 3.000 de lei

de Daniela Luca | 4713 vizualizări

„Este o recunoaștere a muncii mele”

Lista celor cinci liceeni care vor beneficia de „Bursa Sfântu Gheorghe”, în valoare de 3.000 de lei fiecare, bani proveniți din bugetul local al municipiului, a fost făcută publică. Premianții care au reușit să obțină rezultate deosebite la învățătură sunt elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó”. 

Anul acesta, 15 elevi au depus dosare pentru a beneficia de una dintre cele cinci burse în valoare de 3.000 de lei fiecare, oferite de municipalitate.

Printre candidați s-au numărat elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó”, ai Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” și ai Colegiului Național „Mihai Viteazul”.

Cei care au reușit să obțină un punctaj suficient de mare pentru a câștiga bursa de excelență sunt: Kovács Petra, Kotró-Kosztándi Anna, Simon-Zsók Anett, Boga Zsombor , Csiszér Csanád, toți elevi de la Colegiului Național „Székely Mikó” din reședința de județ. 

„Mă bucur foarte mult, deoarece îmi place să știu că munca mea a dat rezultate și că nu degeaba am depus acest efort și nu degeaba am câștigat premii la diverse concursuri. Este o recunoaștere a muncii mele. Nu am crezut că voi câștiga pentru că am mulți colegi care sunt foarte talentați în diferite domenii, dar știu că nu doar rezultatul concursurilor contează, sunt și alte lucruri. Eu, de exemplu, scriu articole științifice pentru un ziar care apare online și asta a contat, dar și faptul că fotografiez. Pe viitor aș vrea să merg la Budapesta să studiez fizica mai departe și aș vrea să devin astronom”, ne-a spus unul dintre elevii de pe lista celor care au câștigat bursa, Kotró-Kosztándi Anna. 

Alături de rezultatele excelente la învățătură și participarea la olimpiade, respectiv rezultatele obținute, s-au luat în calcul și abilitățile de organizare ale elevilor și colaborarea acestora cu organizații nonguvernamentale sau consilii ale elevilor.

În fiecare an, premierea a avut loc la finalul lunii decembrie, în prezența elevilor, a părinților, profesorilor și a Consiliului Local. Pentru anul acesta însă, urmează să se stabilească modalitatea prin care elevii câștigători vor intra în posesia premiului.   

„După perioada de contestație, săptămâna viitoare cred că vor fi afișate rezultatele finale. Eu aș vrea să fie o ceremonie restrânsă, pentru că lumea asta online nu îmi place deloc, dar nu știu încă sigur cum va fi”, ne-a spus viceprimarul Vargha Fruzsina. 

Anul trecut, nouă elevi și-au depus dosarele. Câștigătorii au fost Miklós Csenge, Roth Apor, Csutak Dávid și Vargyas Szilamér - elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó” și Balló Ignác-Norbert - elev al Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”.

Programul Burselor de Excelență a fost inițiat în 2010, iar până acum zeci de elevi aflați în clasele terminale ale liceului au beneficiat de sume în bani menite să le asigure un start pentru viitorul imediat. Bursele sunt astfel o modalitate de sprijinire și recompensare a tinerilor excelenți din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.