EDUCATIE 31 octombrie 2017

Au fost desemnați câștigătorii Burselor Schweighofer

de Covasna Media | 791 vizualizări

Pentru al treilea an consecutiv, compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România, susține studenții cu rezultate remarcabile în silvicultură și ingineria lemnului. Compania este partener al instituțiilor de învățământ de profil din România, iar în anul universitar 2017-2018 acordă 24 de burse lunare studenților de la facultăți cu tradiție din trei centre universitare. Fiecare bursă are o valoare totală de 8.000 lei pentru întregul an universitar (800 de lei/lună).

  • Concursul s-a desfășurat simultan în toate cele patru facultăți partenere de la universități din Brașov, Suceava și Cluj-Napoca
  • Peste 100 de studenți eminenți au concurat pentru cele 24 de burse
  • 192.000 lei total fonduri alocate pentru anul universitar 2017-2018

Câștigătorii burselor au fost desemnați de către reprezentanții facultăților partenere în urma unui concurs ce a cuprins o probă teoretică și una practică. Pentru cei 110 candidați, concursul a avut loc simultan în data de 28 octombrie în toate cele patru locații. 12 burse au revenit studenților Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere și ai Facultății de Ingineria Lemnului din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Câștigătorii sunt:

  • Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere: Florin Beleaua și Adrian Florea (anul III), Maria Iorga și Mădălin-Andrei Nicolae (anul IV), Mihai Bratu și Gabriel-Nicolae Dogaru (master)
  • Facultatea de Ingineria Lemnului: Dragoș Muntean și Dan-Alin Cristea (anul III), Andreea Zarachescu, Ruxandra Nedelcu și Alex Pavel (anul IV) și Dan Baraboi (master).

Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov pune un mare accent pe colaborare cu parteneri din mediul socio-economic. Un important partener al facultății este compania Holzindustrie Schweighofer, care s-a implicat și se implică în continuare în acordarea burselor pentru studenții facultății, oferind posibilitatea celor mai performanți studenți de a-și afirma profesionalismul în domeniu și de a-și dezvolta proiectele de diplomă și tezele de disertație la un nivel științific înalt. Pe lângă burse, mulțumită companiei, laboratorul facultății este echipat la standarde înalte”, a declarat prof. dr. Alexandru Stelian Borz, departamentul Exploatări Forestiere, Amenajarea Pădurilor și Măsurători Terestre.

Cu ocazia noului an universitar laboratorul Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere la Universitatea Transilvania a primit o nouă donație constând în echipamente și instrumente de ultima generație, în valoare totală de aproape 70.000 de lei. Cu echipamentele primite, studenții de la Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere vor putea să monitorizeze în timp real consumul de combustibil, vor avea dispozitive multifuncționale pentru măsurarea pantelor (pentru măsurarea înclinării, distanței și înălțimii), vor putea studia dinamica creșterii arborilor și vor putea să simuleze recoltarea pe simulatoare performante.

Pentru a progresa, industria are nevoie de specialiști valoroși. Compania noastră dă dovadă de responsabilitate socială și continuă să investească într-una dintre cele mai valoroase „pepiniere” de ingineri silvici – școala românească de silvicultură. Şcoală care, prin profesorii de renume mondial pe care îi are, reușește an de an să responsabilizeze studenții astfel încât să gestioneze durabil resursele forestiere”, a precizat Dan Bănacu, Director General Holzindustrie Schweighofer România.

Cele 24 de burse acordate de Holzindustrie Schweighofer sunt repartizate în mod egal la:

  • Facultatea de Silvicultură - Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (6 burse)
  • Facultatea de Ingineria Lemnului - Universitatea „Transilvania” din Brașov (6 burse)
  • Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere - Universitatea „Transilvania” din Brașov (6 burse)
  • Facultatea de Horticultură, Secția Silvicultură - Universitatea de științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.