EDUCATIE 25 iunie 2021

Aproape 300 de elevi ai școlii gimnaziale din Întorsura Buzăului au luat parte la celebrarea Zilei Olimpice

de Covasna Media | 2198 vizualizări

Ziua Olimpică, celebrată în 22 iunie și la Întorsura Buzăului, a început de dimineață cu un pentatlon la care au participat elevi selectați din clasele a VI-a și a VII-a, continuând după-amiază cu un cros olimpic la care au participat elevi din toți anii de studiu. 

Elevii din Întorsura Buzăului au dovedit că au nevoie de mișcare. Pentatlonul este un concurs cu 5 probe, dintre care 3 sportive (30 m plat cu start din picioare, săritura în lungime de pe loc, aruncarea mingii de baschet cu două mâini de deasupra capului), una artistică și una teoretică pe teme olimpice. La concurs au participat 20 de elevi, fete și băieți, care și-au etalat aptitudinile sportive.

La ora 13:00 curtea școlii s-a umplut de bucuria și entuziasmul elevilor din ciclul primar care erau nerăbdători pe de o parte să ia contact cu un asemenea eveniment, respectiv să se întreacă și să demonstreze colegilor calitățile lor atletice. Două ore mai târziu, elevii din ciclul gimnazial au dat dovadă de același entuziasm ca și colegii lor mai mici. La rândul lor, profesorii și învățătorii participanți au trăit un sentiment de mulțumire văzând entuziasmul pe care l-au manifestat elevii lor.

Crosul s-a desfășurat în apropierea școlii, cu punctul de plecare pe strada Gheorghe Doja și cel de sosire în curtea școlii, distanțele variind de la o categorie la alta. Elevii s-au aliniat la start pe categorii de vârstă la ore diferite pentru a se evita aglomerarea unui număr mare de elevi. Plutonul de atleți a fost flancat de echipaje de poliție pentru asigurarea siguranței deplasării acestora.

Coordonarea evenimentului a fost asigurată de profesorii de educație fizică de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, prof. Mihaela Popica și prof. Sergiu Borcea cu sprijinul colegilor profesori și învățători ai școlii.

Evenimentul a fost organizat de Academia Olimpică Covasna, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, DJST Covasna, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Covasna, și al Primăriei or. Întorsura Buzăului.

A fost o zi deosebită pentru tinerii atleți, aceștia fiind foarte entuziasmați pentru că au avut ocazia să participe la o activitate în aer liber, mult dorită și așteptată după un an cu restricții și distanțare.

Ziua Olimpică este un eveniment care a ajuns în județul Covasna la ediția 39. 

Prof. Mihaela Popica

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.