EDUCATIE 21 mai 2019

Aproape 1800 de elevi covăsneni intră în Evaluare

de Iulia Drăghici - Taraș | 707 vizualizări

Săptămâna aceasta, mai exact în 22 și 23 mai, aproape 1800 de elevi de clasa a VI-a, din județul Covasna, vor trece prin emoțiile examenelor. Evaluarea Națională la Limbă și comunicare și Matematică se derulează miercuri, respectiv joi.

„La această evaluare vor participa 1778 de elevi, 437 de la secția română și 1341 de la secția maghiară. Testarea începe la ora 09:00, timpul alocat fiecărei probe fiind de 60 de minute”, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna printr-un comunicat de presă.

Scopul evaluării, potrivit Ministerului Educației, este de analiza stadiul formării și dezvoltării competențelor elevilor și stabilirea de planuri de învățare în funcție de rezultatele obținute de aceștia.

Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfășurarea probelor. (...)  Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test. Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate”, arată o informare de presă a Ministerului Educației Naționale, publicată pe edu.ro.

Până acum, testări din cadrul Evaluării Naționale au avut loc la clasele a II-a, în perioada 7 - 10 mai, și la clasele a IV-a, în 14 – 16 mai.

Ministerul Educației estimează participarea a peste 550.000 de elevi la nivel național la toate cele trei categorii.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.