EDUCATIE 18 decembrie 2023

Antal Árpád, prezentat în Polonia într-un proiect Erasmus+

de Diana Pantelimon | 1016 vizualizări

În cadrul unui proiect Erasmus+, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a fost prezentat, la nivel internațional, ca model de lider de succes. Vizionar și dedicat, profilul său a fost pus în evidență în cadrul cursului „Cum să fii lider de grup?” („How to Be a Group Leader?”), desfășurat în perioada 5-12 decembrie a.c., în localitatea Rewa, din Polonia.

Desfășurat integral în limba engleză, programul a adunat participanți din medii și țări diferite precum România, Polonia, Croația, Portugalia, Armenia și Georgia.

Echipa țării noastre a fost alcătuită din cadre didactice din județele Covasna și Brașov. Liliana Constantinescu (directoarea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe), Iulia Elena Vulpe (profesoară de limbă engleză la aceeași instituție), Irina Rusu (profesoară de limba și literatura română la Colegiul Tehnic „Transilvania” din Brașov), dar și Damian Grancea, asistent social de la Asociația de Servicii Sociale Scut din Brașov, și-au propus să își dezvolte abilitățile de leadership.

Pe parcursul săptămânii, participanții au explorat diverse aspecte ale leadership-ului eficient, cu accent special pe imaginea unui lider din țările sau localitățile lor respective.

Ideea de a prezenta profilul primarului Antal Árpád ca lider de comunitate i-a venit Iuliei Vulpe. Echipa a fost de acord, deoarece poate fi un model de bune practici și pentru alte comunități.

„În comunitatea noastră, un lider de succes a conturat o schimbare semnificativă și a devenit un pilon pentru progresul local. Domnul Antal Árpád, primarul orașului Sfântu Gheorghe, a demonstrat că devotamentul, viziunea și acțiunile concrete pot transforma o comunitate și, în special, pot influența pozitiv viața tinerilor. Primarul a intrat în funcție cu un angajament ferm de a face din Sfântu Gheorghe un loc mai bun pentru toți locuitorii săi, cu o atenție deosebită asupra nevoilor tinerilor. Una dintre inițiativele sale «cheie» a fost crearea unor spații recreative moderne, piața pietonală unde toți locuitorii au parte de evenimente. Parcurile reabilitate, terenurile de sport și locurile de socializare au devenit repere în comunitate, oferind tinerilor, și nu numai, un mediu sănătos și distractiv. El a investit, de asemenea, în educație, recunoscând că tinerii reprezintă viitorul orașului. În plus, a fost și este un susținător activ al culturii și artei în comunitate. Festivaluri, expoziții și evenimente culturale au fost promovate pentru a inspira creativitatea și expresia tinerilor talentați din municipiu. Primarul Antal Árpád nu doar că a implementat inițiative, ci a fost și este și un lider proactiv în ascultarea nevoilor comunității. Implicarea directă în numeroase proiecte a consolidat relația dintre primar și comunitate, oferindu-le oamenilor un simț puternic de apartenență și responsabilitate față de orașul lor. Prin eforturile sale dedicate, primarul a transformat Sfântu Gheorghe într-un oraș înfloritor. Profilul său demonstrează că un primar devotat poate modela un viitor mai luminos și mai promițător pentru întreaga comunitate”, a declarat, pentru redacția noastră, Liliana Constantinescu.

O parte esențială a cursului a constat și în explorarea patrimoniului cultural al participanților. Delegații au împărtășit cu pasiune aspecte ale țării lor, povestind despre obiceiuri tradiționale și nuanțe culturale, personalități, gastronomie și potențial turistic.

Prezentarea despre România, o țară cu o istorie și tradiții bogate, a captivat audiența.

„Schimbul intercultural s-a dovedit a fi o oportunitate valoroasă, pentru delegația românească, de a învăța de la colegii lor și de a dezvolta o colaborare internațională. Pe măsură ce participanții se întorc acasă, aduc cu ei cunoștințe și abilități noi care vor contribui, fără îndoială, la rolurile lor de lideri eficienți și ambasadori pentru comunitățile și țara lor. Cursul «Cum să fii lider de grup?» din Rewa, Polonia, stă mărturie a puterii colaborării globale în formarea liderilor competenți și conștienți cultural”, a adăugat Liliana Constantinescu.

Delegația din România este recunoscătoare și mulțumește Asociației „100% Playground” din Întorsura Buzăului pentru susținerea acordată. Datorită reprezentatei acesteia, Maria Găvăneci, prof. dr. istorie la Colegiul Tehnic „Transilvania” din Brașov, organizația a fost partener în proiect.

Scopul principal al proiectului a fost de a oferi participanților tehnici de conducere pentru a-și spori competențele, dar și noi instrumente și metode educaționale pentru a îmbunătăți calitatea muncii cu tinerii. Proiectul vizează sprijinirea și dezvoltarea educațională și profesională a persoanelor care lucrează cu tinerii și a celor din organizațiile partenere.

Sursa foto: Liliana Constantinescu

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.