EDUCATIE 1 octombrie 2012

A început un nou an universitar

de Covasna Media | 423 vizualizări

Studenții din toată țara au început ieri un nou an universitar. Pentru extensia din Sfântu Gheorghe a Universității „Babeș-Bolyai” acest an este unul special, pentru că se împlinesc 15 ani de la înființare. La evenimentul festiv de ieri au fost prezenți, pe lângă studenți, și oficiali ai Consiliului Județean Covasna, precum și membri din conducerea Universității.

Cu toții și-au adus aminte de începutul greoi al Extensiei, de vremurile când funcționau ca unitate post liceală într-o clădire închiriată. Azi sutele de studenți UBB învață într-o clădire nouă și modernă, unde au toate facilitățile necesare formării profesionale.

Probabil cei mai emoționați au fost bobocii. Conștienți de faptul că de ieri a început o nouă eră în viața lor, plini de speranțe și dornici de afirmare, ei făceau deja planuri despre ce și cum va fi în următoarea perioadă.

„Am decis să rămân acasă și să învăț aici pentru că familia nu are posibilitate pentru să mă țină la facultate în alt oraș. Dacă sunt acasă, nu trebuie să plătesc nici chirie, nici întreținere, iar masa o am asigurată” – ne-a declarat o studentă în anul I la administrație publică. Ca ea sunt mulți, dar se găsesc și studenți veniți din alte orașe, atrași de UBB, dar și de viața mai ieftină decât în marile centre universitare.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.