EDUCATIE 5 februarie 2018

70 de echipe înscrise la concursul de dezbateri academice pentru liceeni din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1015 vizualizări

Un număr de 70 de echipe din întreaga ţară, însumând 210 elevi, vor participa la cea de-a XII-a ediţie a concursului de dezbateri academice pentru liceeni „Saint George City of Debate“, ce va avea loc la începutul lunii viitoare la Sfântu Gheorghe, a declarat vineri, managerul de proiect, Vlad Vidican.

Potrivit acestuia, „Saint George City of Debate“ se află în topul competiţiilor naţionale de acest gen, atât din punctul de vedere al numărului de participanţi, cât şi al organizării, însă, în acest an, echipa organizatorică întâmpină probleme financiare, deoarece, din motive obiective, sponsorul principal s-a retras.

„Vom avea 70 de echipe formate din câte 3 elevi de liceu, deci 210 persoane, plus 70 de arbitri şi o echipă de aproape 65 de voluntari (...) Din nefericire, sponsorul nostru principal (...) nu ne mai poate ajuta, din motive obiective, şi pe partea financiară întâmpinăm anumite dificultăţi. Suntem cu o lună înaintea proiectului (...), mai avem foarte puţin timp şi încă suntem în căutarea unui partener principal. Cei care ne pot veni în ajutor şi ne pot da informaţii despre posibili parteneri îi aşteptăm să ne contacteze (...) Nici din partea a Primăriei Sfântu Gheorghe, deşi am depus documentele, deocamdată nu am primit răspuns“, a declarat Vlad Vidican, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a menţionat că pentru organizarea evenimentului sunt necesari 80-90.000 de lei, taxele de participare plătite de membrii echipelor acoperind doar o mică parte din cheltuieli.

„Competiţia, aşa cum este ea gândită şi funcţionează în prezent, nu poate să existe şi să supravieţuiască fără ajutor din exterior, însemnând ajutor financiar din partea autorităţilor locale şi din partea firmelor private care doresc să investească în educaţie. Pentru că, până la urmă, despre asta este vorba. Un astfel de eveniment nu este sustenabil financiar doar din taxele participanţilor (...) Dispariţia „Saint George City of Debate“ ar însemna pierderea celei mai mari competiţii de dezbateri academice pentru elevi din ţară şi a unui etalon în ce priveşte organizarea acestora“, a mai spus Vidican.

Acesta a opinat că este nevoie de cluburi şi competiţii de debate, deoarece sistemul de învăţământ actual „nu acoperă îndeajuns de mult gândirea critică“, iar tinerii trebuie „încurajaţi să îşi pună întrebări, să fie curioşi şi să abordeze o problemă din mai multe puncte de vedere“.

Competiţia este programată în perioada 2-4 martie a.c la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Sfântu Gheorghe, finala urmând a se juca, cel mai probabil, la Colegiului „Szekely Miko“ din municipiu.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.