EDUCATIE 10 septembrie 2018

600 de cărți, cadou de la jandarmi pentru școala din Lunca Mărcușului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1250 vizualizări

Unitatea de învățământ a fost afectată de inundațiile din iunie - iulie

Școala Generală cu clasele I – IV din localitatea Lunca Mărcușului din Dobârlău a primit 600 de cărți cadou la început de an școlar de la jandarmii covăsneni. Gestul vine ca sprijin pentru unitatea de învățământ din comuna Dobârlău, grav afectată de inundațiile din iunie- iulie.

„A fost o onoare deosebită și o veritabilă bucurie pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna să ureze multe reușite elevilor care pășesc în noul an școlar în această zi specială de mijloc de septembrie în care, potrivit unei vechi tradiții, se redeschid porțile instituțiilor de învățământ preuniversitar din țara noastră.

Cu această ocazie, jandarmii covăsneni şi-au unit forţele și au oferit un sprijin Școlii Generale cu clasele I-IV din localitatea Lunca Mărcuș, constând în strângerea unei noi baze de suport educaţional: 600 de cărţi menite să vină în ajutorul unui nou început pentru această instituție grav afectată de inundaţiile produse în urma ploilor abundente de la sfârșitul lunii iunie.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna dorește să transmită în anul școlar 2018-2019 mult succes, sănătate și spor la învățătură. Fie ca noul an școlar să însemne atât pentru copii și profesori, cât și pentru părinți, satisfacții, împliniri, putere de muncă și multe bucurii!”, arată o informare publicată pe Facebook de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna.

Peste 60 de case, dar și școala generală din satul Lunca Mărcușului al comunei Dobârlău au fost afectate de inundațiile provocate de ploile abundente din această vară. Unitatea de învățământ a fost reabilitată, astfel că elevii s-au putut întoarce, în 10 septembrie, în școala lor.  

Sursă foto: Facebook/ Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.