EDUCATIE 9 mai 2020

4 elevi covăsneni au un mesaj important pentru comunitatea europeană

de Iulia Drăghici - Taraș | 2534 vizualizări

Proiectul face parte din programul „EPAS România - Școli–ambasador ale Parlamentului European”

Chiar dacă reglementările de la nivel național i-au împiedicat pe elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” (LTME) din Întorsura Buzăului să se mai întâlnească pentru a derula activități în proiectele în care sunt implicați, aceștia lucrează, totuși, online. Astfel, cu ocazia Zilei Europei, care se sărbătorește astăzi, 9 mai, elevii de la liceul întorsurean au transmis un mesaj video de mulțumire adresat tuturor celor care „îi inspiră” și le fac viața mai sigură.

În videoclip apar patru elevi (Roxana Popină, David Ușurelu, Cristina Sima și David Leonard Bularca). Aceștia transmit, pe rând, mesajul lor pentru cei cărora pandemia le-a schimbat și mai mult viețile. La realizarea videoclipului au participat o parte dintre profesorii de la LTME (coordonatorul acestui proiect fiind profesoara Emilia Ștefan), împreună cu Maria Bularca, directoarea instituției, care este coordonator principal al proiectului.

Mesajul video este destinat comunității europene și se dorește a fi unul de mulțumire, dar și de încurajare. În perioada următoare, videoclipul va avea și varianta în limba engleză.

În cadrul aceluiași proiect, atât tinerii, cât și profesorii urmează să aibă întâlniri online cu elevi din Satu Mare și chiar Republica Moldova, iar principalul subiect de discuție va fi educația din Uniunea Europeană (și nu numai, în cazul Republicii Moldova), dar se va discuta și care este rolul Parlamentului European pe timp de pandemie.

În luna octombrie a anului trecut liceul de la Întorsura Buzăului a fost ales, alături de alte 14 licee din țară, să facă parte din programul „EPAS România - Școli–ambasador ale Parlamentului European”, care are ca scop apropierea cetățenilor de Uniunea Europeană. Tot în cadrul aceluiași proiect, elevii întorsureni au avut și o dezbatere cu senatorul Gheorghe Baciu, în luna ianuarie a acestui an.

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.