EDUCATIE 22 august 2017

372 de elevi covăsneni trec din nou prin emoțiile bacalaureatului

de Iulia Drăghici - Taraș | 672 vizualizări

Sesiunea de toamnă a examenului de maturitate pune din nou la încercare cunoștințele absolvenților de liceu

În perioada 21 august – 6 septembrie a.c. se desfășoară sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Pe listele oficiale s-au înscris peste 370 de elevi, de la 17 licee din județul Covasna.

La prima probă, cea de limba și literatura română, desfășurată luni, au luat parte 219 elevi, fiind absenți 50 din totalul celor 269 care și-au anunțat prezența. Niciun elev nu a fost eliminat și proba s-a desfășurat fără incidente.

Marți, pe 22 august, se derulează proba la limba și literatura maternă. În următoarea zi, pe 23 august, este programată proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 24 august, cea la alegere a specializării și profilului.

În perioada 25–28 august, elevii vor avea de trecut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august este programată evaluarea competențelor lingvistice în limba maternă. Competențele digitale vor fi examinate în perioada 29–30 august. În zilele următoare, pe 30 și 31 august, elevii vor avea de trecut proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Afișarea rezultatelor inițiale este programată pentru data de 1 septembrie. În 2–5 septembrie este perioada de rezolvare a contestațiilor, iar rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni de bacalaureat din acest an vor fi afișate pe 6 septembrie.

Dintre cei 372 de elevi înscriși la această sesiune de bacalaureat, 259 de elevi sunt din promoția curentă și 113 din promoția anterioară.

„Raportat la sesiunea august–septembrie 2016, când s-au înscris 383 de elevi, anul acesta s-au înscris cu 11 mai puțin”, arată un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Procentul de promovare a examenului de bacalaureat în sesiunea din vară a fost de 69,36%, mai mare cu patru puncte decât aceeași sesiune a anului trecut.

În vară, rata medie națională a promovării fost de 72,9%.

La nivel național, pentru susținerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 39.435 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 24.690 de candidați provin din promoția curentă, iar 14.745 de candidați provin din seriile anterioare.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.